DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Ferrari-pilóták árasztottak el egy gokartpályát

A Ferrari versenyzői már a Német Nagydíj előtt összemérték tudásukat egymással, amikor a csapat az egyik szponzoruk közreműködésével egy gokartversenyt rendezett a Hockenheimhez közeli Walldorfban található pályán.

A csütörtök délután megrendezett eseményen az olasz istálló kötelékében álló öt pilóta vett részt, név szerint Fernando Alonso, Kimi Raikkönen, a tesztpilóta Marc Gene, a Marussiánál versenyző pártfogoltjuk, Jules Bianchi, és a Ferrari tehetségnevelő programjának tagja, Raffaele Marciello, aki jelenleg a GP2-ben vitézkedik.

 

A pilótákat nemzetek szerint csapatokba sorsolták az újságírókkal, és mindkét mezőny lefutotta a saját versenyét. Végül az összesített pontok alapján a Marc Gene és a katalán TV3 képviselője, Albert Fabrega kerültek ki győztesként.

 



Raikkönen ugyan a silverstone-i fűnyíróversennyel ellentétben ezúttal nem tudott nyerni, de szuperlatívuszokban áradozott az eseményről, persze csak a maga szűkszavú módján: "Jó szórakozás volt" - értékelte a csütörtöki időtöltést.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: