DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

Lopez duplázott, Michelisz ismét dobogón

José Maria Lopez megismételte első futamot aratott sikerét, Michelisz Norbert pedig remekül állta ki a Tom Chilton jelentette nyomást, és a második helyen zárt.

Michelisz Norbert annak köszönhetően, hogy Tom Coronel és Yvan Muller sem tudott ott lenni a főfutam rajtjánál, a második helyről kezdhette a második nürburgringi megmérettetést. A magyar pilóta nagyszerűen kapta el a rajtot, és az első kanyarba fordulva meg is előzte José Maria Lopezt, aki viszont a GPpálya hajtűjéből kigyorsítva faképnél hagyta a Hondát.

Az argentin az első kör végére komolyabb előnyre tudott szert tenni Norbival szemben, akit már az első verseny második helyezettje, Tom Chilton fenyegetett. A második körre Lopez, Michelisz, Chilton, Huff, Catsburg, Bennani, Tarquini, Valente, Ekblom sorrendben fordult a mezőny, és a magyar pilótának már argentin riválisa helyett a brit pilótára kellett figyelnie.



De Chilton nem tudott közelebb lopózni Michelisz Hondájához, sőt, a mögötte haladó Robert Huff kezdte el őt szorongatni. De a Nordschleife kanyarjai egyszerűen nem teszik lehetővé, hogy épkézláb manővert lehessen végrehajtani rajta, így a britnek folyamatosan be kellett sorolnia honfitársa mögé.

A harmadik kör elején az addig komoly előnnyel vezető Lopez visszaesett, a mögötte haladó Norbi-Chilton-Huff vonat pedig felzárkózott rá. Később kiderült, hogy Lopeznek motorbeállításaira kellett figyelnie, de ez nem volt elég ahhoz, hogy Norbi közelebb kerüljön hozzá.

Az élmezőny végül ebben a sorrendben futott be a célba, Lopez először nyerte meg idén mindkét versenyt, Norbi pedig először állt dobogóra mindkét futamon a paul ricardi-i szezonnyitó óta. A Zengő Motorsport magyar versenyzője, Ficza Ferenc a 13. helyen zárt.

A WTCC-ével párhuzamosan zajló ETCC-futamot Kris Richard nyerte - Nagy Norbert sajnos itt sem ért el értékelhető eredményt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: