DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

Biztosan megtarthatja németországi eredményeit a Honda

Ennek oka pedig az, hogy a japán gyártó „elővigyázatossági okokból” végül mégis visszatért egy korábbi verziójú padlólemezhez, miután a felügyelők csütörtök este kizárták őket a hungaroringi és marrakechi versenyekről.

Péntek reggel robbant a hír, miszerint a felügyelők szabálytalannak minősítették a négy Honda által Magyarországon és Marokkóban használt fenéklemezeket, így mindkét fordulón megszerzett eredményeiket törölték. Az alkatrész ellen még a Hungaroring ellen indult vizsgálat, ám csak egy hónappal később született ítélet, amely ellen azonban a japán gyártó azonnal benyújtotta fellebbezését, miután meggyőződésük, hogy a padlólemezük megfelel a szabályok előírásainak.

Honda-marad



Egy ideig arról lehetett hallani, hogy a Honda a Nordschleifén is a szabálytalan elemet használja a három gyári kocsin és a Zengő Motorsport privát Civicjén, ám mint az a TouringCarTimes beszámolójából kiderül, elmondásuk szerint „elővigyázatossági okokból” mégis visszatértek egy korábbi verzióhoz. Ez pedig a tegnapi kvalifikáció utáni és a mai versenyeket követő ellenőrzéseken is átment, így az biztosan kijelenthető, hogy a Tiago Monteiro, Rob Huff, Michelisz Norbert, Ficza Ferenc négyes megtarthatja nürburgringi eredményeit.

Ez különösen Norbi számára jelent jó hírt, hiszen a magyar pilóta egy harmadik és egy második helyezést gyűjtött be szombaton, ezzel pedig a pontversenyben felzárkózott közvetlenül két gyári kollégája mögé. Az összetett tabelláról egyébként a hungaroringi és marrakechi pontokat sem vették még ki: erre csak azt követően kerül sor, amennyiben a Honda fellebbezése sikertelennek bizonyul, s érvényben marad a kizárásuk az előző két állomásról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: