DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Marad a szabálytalan alkatrész a Hondán

A Nürburgringen elért eredmény sem lesz majd végleges, miután a Hungaroringről és Marokkóból kizárt Honda-pilóták továbbra is az illegális padlólemezzel versenyeznek.

 Pénteken, a német WTCC-forduló kvalifikációs napján látott napvilágot a magyar rajongók számára lesújtó hír: a szabálytalan padlólemez miatt, melynek ügye az áprilisi hungaroringi verseny óta húzódik, az összes hondás versenyzőt – azaz a három gyári pilótát, köztük Michelisz Norbertet, valamint Ficza Ferencet – kizárták a magyarországi és marokkói versenyekről. A Honda, amely állítja, a padlólemez teljes mértékben megfelel a szabályoknak, fellebbezett a döntés ellen.



A touringcartimes.com értesülései szerint a Honda továbbra is a szabálytalannak nyilvánított alkatrészt fogja használni, ami azt jelenti, hogy sem az időmérő (ahol Michelisz Norbert negyedikként végzett), sem a holnapi két futam eredménye nem lesz végleges. A Honda természetesen arra spekulál, hogy a fellebbezés során visszaállítják az elvett eredményeket, a padlólemezt pedig a továbbiakban is használhatják. Amennyiben azonban az új döntés is szabálytalannak nyilvánítja a padlót, Micheliszék az előző kettő fordulóé után nürburgringi eredményüket is elveszítik.

A bajnokság állása egyelőre nem fog módosulni, a fellebbezés meghallgatásáig a hondások megtarthatják pontjaikat. A touringcartimes.com azonban számolgatott: a kizárásokkal együtt Jose Maria Lopez már 55 ponttal vezetné a tabellát, Mehdi Bennani és a szorosan nyomában levő Yvan Muller előtt. Tiago Monteiro másodikról negyedik, Rob Huff harmadikról hatodik, Michelisz Norbert pedig negyedikről kilencedik helyre esne vissza. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: