DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

Lopez: Nem tudom, bajnok lehetek-e újra

A címvédő óvatosan beszélt a triplázás esélyeiről a Formula.hu-nak, habár fő ellenfélként csapattársát nevezte meg. Úgy vélekedik, Michelisz Norbert megérdemelten lett a Honda gyári pilótája.

A Citroen utolsó éve a 2016-os lesz a túraautó-világbajnokságon, a szezon befejeztével kiszállnak a mezőnyből, emiatt a búcsúévben négy helyett csupán két gyári autóval állnak fel. Ennek ellenére az előző idényekből kiindulva ők a toronymagas esélyesek: a Citroen 2014-es bemutatkozása óta mindkét esztendőben bajnoki címet nyert, az egyéni trófeákat pedig Jose Maria Lopez hódította el, pedig a gyártóval egy időben újoncként érkezett meg a kategóriába.



„Eddig mindent rendben találtunk az autóval, folyamatosan fejlesztjük a gépet, próbálgatjuk az új alkatrészeket, aztán meglátjuk, hogy mit tudunk vele elérni” – nyilatkozott Lopez a helyszínen tartózkodó Formula.hu-nak a vallelungai tesztelésen, amelynek tegnapi nyitónapján a második legjobb időt autózta. A bajnoki esélyeket illetően azonban még óvatos: „Egyelőre nem tudom, hogy idén is megnyerhetem-e a világbajnokságot – minden versenyen a legjobbat fogom nyújtani. Semmi sincs garantálva csak azért, mert az utóbbi két évben sikerült nyernem.”

Ami azonban az első számú riválist illeti, immár egyedüli csapattársát, Yvan Mullert nevezte meg. „Yvan lesz idén a legnagyobb ellenfelem, de egyébként mindenkit annak tekintek. A Volvónak és a Hondának is nagyon erős felállása van, így velük is számolni kell. Nagyon örülök neki, hogy Norbi a gyári Hondához igazolt, mert nagyszerű ember, de természetesen remek versenyző is egyben, így megérdemelte ezt a lehetőséget” – tett említést a japánok első számú alakulatához, a JAS Motorsporthoz csatlakozó Michelisz Norbertről, akivel szintén beszélgettünk a teszten.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: