DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WTCC

Jégeső és Lopez-elsőség Vallelungában, Michelisz a hatodik

Csütörtökön került sor a túraautó-világbajnokság olaszországi kollektív tesztjének második, egyben utolsó felvonására. Az előző nappal ellentétben az időjárás ezúttal nem volt kegyes a pilótákhoz, ám a számos megszakítás sem borította fel annyira az erőviszonyokat, hogy ne a Citroenek zárjanak az élen. Michelisz Norbert a hatodik lett a Hondával.

A szerdai tesztnap és az esti sajtótájékoztató után csütörtökön is folytatódott a WTCC kollektív gyakorlása Vallelungában, ám a mezőny ezúttal egy sokkal zaklatottabb napot tudhat a háta mögött. Egyrészt csütörtökön a Formula-3-asokkal együtt voltak jelen az olaszországi helyszínén, így öt különálló etapra bontották a tesztet, másrészt az égiek is beleszóltak a csapatok munkájába. Délelőtt még csak szimplán az eső okozott problémákat, délután azonban ritkán látható heves jégzápor is lecsapott a pályára, amely miatt szintén szünetelt a körözés.

López-teszt-főkép



A nap legvégére azonban felszáradt az aszfalt, és ez pont elég volt arra, hogy a címvédő José María Lopez megfussa a nap legjobb köridejét. Az argentin ezúttal délután kapott lehetőséget a Citroentől, amelynek volánjánál délelőtt pedig csapattársa, Yvan Muller bizonyult a leggyorsabbnak, azaz a francia gyártó versenyzői elhozták az első két helyet. Miután a többiek sem tudtak javítani a reggel elért eredményükön, Thed Björk akkori ideje elég volt a harmadik helyre, ami újfent megmutatta a Volvo versenyképességét.

Ekblom-teszt

Hozzá kell tenni azonban, hogy a svédnek műszaki problémái is támadtak: először nem indult el az autó a bokszban, majd nem sokkal később a pályán is megállt az S60. Björk mögött a tegnapi leggyorsabb Mehdi Bennani következett, aki ezzel újfent a legjobb lett a privát versenyzők közül. Fredrik Ekblom az ötödik pozíciót csípte el, ám számára sem alakult problémamentesen a nap: a svéd egy ízben kicsúszott a pályáról, amelynek következtében az autó is megsérült.

Michelisz-teszt

Magyar szempontból örömteli hír, hogy a Honda gyári alakulata ismét Michelisz Norbertnek adott lehetőséget a vezetésre – más kérdés, hogy a rossz körülmények az ő dolgát is megnehezítették. A végül hatodikként záró versenyző Civicjéből a jelentések ráadásul komoly füst tört elő a tesztnap utolsó szakasza során, amely miatt idejekorán be kellett fejezniük a körözést. Norbi mögött Gregoire Demoustier, Tom Chilton és az egyedüli Chevy-t kormányzó René Münnich zárt – John Filippi autója a jelek szerint annyira megsérült szerdán, hogy ma pályára sem tudott vele gurulni a francia.

A vallelungai teszt második napjának összesített végeredménye:

1. Jose Maria Lopez Citroen C-Elysée WTCC 1:37.123
2. Yvan Muller Citroen C-Elysée WTCC +0.607
3. Thed Björk Volvo S60 +1.404
4. Mehdi Bennani Citroen C-Elysée WTCC +1.893
5. Fredrik Ekblom Volvo S60 +2.100
6. Norbert Michelisz Honda Civic WTCC +2.672
7. Gregoire Demoustier Citroen C-Elysée WTCC +2.921
8. Tom Chilton Citroen C-Elysée WTCC +3.168
9. René Münnich Chevrolet RML Cruze TC1 +3.248
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: