DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

Törölték a WTCC szezonnyitóját

Az eredeti tervek szerint március 20-án, Szocsiban kezdődött volna az idei WTCC-szezon, de nem sikerült megegyezni a helyi promóterrel - ennek ellenére lesz futam Oroszországban.

A Motorsport.com információi szerint a WTCC és Sochi Autodrom közötti tárgyalások annak ellenére nem jártak sikerrel, hogy alig több, mint egy hónappal később már ott rendezték volna a Túraautó-világbajnokság nyitó hétvégéjét. Ennek értelmében április első hétvégéjén, a Paul Ricard-on kezdődik az évad, a hónap végén, a szlovákiai fordulót követően pedig már Magyarországon fognak felbőgni az autók.



„Nem kaptunk garanciát arra, hogy kereskedelmi szempontból megfelelő szerződést sikerül majd kötnünk, így ebben az évben nem lesz WTCC-hétvége Szocsiban” - nyilatkozta Szergej Vorobjev, az Orosz Nagydíj promótere a Motorsport.com-nak. „Minden szervezővel tárgyalásban leszünk, de pénzügyi szempontból sajnos nem vagyunk eléggé rugalmasak.”

Szocsi kiesése azonban nem jelenti azt, hogy a WTCC idén nem látogat majd Oroszországba, hiszen minden bizonnyal visszatérhet a Moscow Raceway, ahol 2013 és 2015 között háromszor is vendégeskedett már a sorozat. A terv a június 10-12-i hétvége lenne, így a naptárban akkorra időzített Vila Reali fordulót tolnák el egy másik időpontra.

Az orosz főváros melletti pálya képviselői egyelőre nem erősítették meg és nem cáfolták az értesüléseket, annyit viszont elmondtak, hogy van lehetőség arra, hogy idén is fogadni tudják a WTCC-t.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: