DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

WTCC: Többet gyorsul a Honda, mint bármikor

A gyári csapat pilótája, Tiago Monteiro állítja: a Civic, amely 2012 óta szerepel a sorozatban, még sosem lépett előre annyit, mint a 2016-os szezonra fog. Jó hírek Michelisz Norbert számára.

A korábban Formula-1-ben is megforduló Tiago Monteiro azóta tartozik a Honda kötelékébe, mióta a japán gyártó visszatért a WTCC-be: a 2012 végi három versenyen csatlakozott a JAS Motorsporthoz, amely alakulatnak azóta is tagja. A portugál pilótánál jobban így senki sem ismeri, milyen fejlődésen ment keresztül a Honda Civic – épp ezért adni lehet a szavára, mikor azt mondja, ezen a télen nagyobbat lépnek előre, mint bármikor korábban.



„Az elmúlt szezon folyamán végig javultunk, a jó irányba haladtunk, egyes pályákon pedig nagyon jó pozícióban voltunk. Nagyon elégedett vagyok ezzel a fejlődéssel. Természetesen többet akarunk, de sok dolgot fedeztünk fel az autóval kapcsolatban, ami egyelőre nem látható, de a jövőben segíteni fog minket. Azt hiszem, ez a tél lesz az eddigi legnagyobb előrelépés a Honda számára” – mondta a touringcartimes.com oldalnak Monteiro.

Veterán csapattársától, Gabriele Tarquinitől megválik a Honda, és egyelőre Monteiro maradását sem erősítették meg – habár a pletykák szerint a portugál, Michelisz Norbert és Rob Huff alkotja majd a három autóval támadó gyári alakulatot. „Szeretném ezzel a családdal folytatni, akikkel már három és fél éve együtt vagyunk. Tudom, hogy még sok mindent elérhetünk, képesek vagyunk fejlődni, de a döntés az ő kezükben van” – tette hozzá a pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: