DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Lopez nyerte a WTCC első éjszakai versenyét

Szezonbeli 10. futamgyőzelmével a katari első futamon is megállíthatatlannak bizonyult a világbajnok Jose Maria Lopez. Két privát autó is kicselezte Sebastien Loeböt, Michelisz Norbert a 7.

(A második verseny történései)

A rajt után Lopez megtartotta a vezetést a pole-ból, mögé azonban az első métereken Loeb ugrott fel, ám pozícióját nem sokáig tarthatta, hiszen az 1-es kanyarba agresszíven megérkező Bennani visszavette a második helyet. Michelisz is jól rugaszkodott el a 6. rajthelyről, ám az első kanyarok tolakodásából már nem jött ki túl jól, és a 8. helyig csúszott vissza, ahol egy ideig két Lada, Nicolas Lapierre és Nicky Catsburg szendvicsében autózott.

Az első körökben egy másik privát autó, Hugo Valente Chevrolet-je is sikerrel vette a harcot Loebbel szemben, akit vissza is tudott előzni a célegyenesben, és honfitársa támadásait is kivédekezte a leintésig.

12301676_713516375415225_595804144575745036_n



Lopeznek viszont semmilyen ellenállással nem kellett szembenéznie, a világbajnoki címet már korábban bezsebelő argentin kényelmesen nyerte meg a szezon utolsóelőtti futamát. Bennani lett a második, aki szezonbeli első dobogóját szerezte a Citroennel, ezzel csökkentve hátrányát Michelisszel szemben a Yokohama Kupában. Valente és Loeb követte őket, akiktől alaposan leszakadt a hátrébbról rajtoló másik két Citroen, Ma Csing-hua és Yvan Muller. A Zengő Motorsport versenyzője őket kísérte be a célba a 7. helyen.

Gabriele Tarquini kicsúszott a rajtot követő lökdösődés közepette, így a mezőny végére került és elveszítette esélyét a pontszerzésre. A leintésig egyedül Nasser Al-Attiyah Chevrolet-jét előzte meg, aki első WTCC-versenyét az utolsó helyen zárta.

A második futam hamarosan, közép-európai idő szerint 20:40-kor kezdődik, amivel lezárul a Túraautó-világbajnokság 2015-ös szezonja.

 

Az első futam végeredménye:

CU1xRshWoAAgcL4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: