DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

Mexikó nem aprózza el: WTCC-t és Formula-E-t is akar

A közép-amerikai ország idén visszatér az F1 vérkeringésébe, de az újjáépített pálya már azon gondolkodik, milyen világsorozatokat látna vendégül a jövőben. A WTCC és Formula-E mellett a WEC és MotoGP is jelölt.

A Formula-1-es Mexikói Nagydíjat utoljára 1992-ben rendezték meg az Autodromo Hermanos Rodriguez versenypályán. Ugyanezt a létesítmény újították fel és építették át, hogy 2015. november 1-jén újra vendégül lássák a száguldó cirkuszt. Az esemény eddig óriási érdeklődésnek örvend, a szervezők legutóbb új lelátókat kezdtek építeni, az eredetileg kibocsátott jegyek ugyanis percek alatt elkeltek. Ennek hatására Mexikó minden elképzelhető rangos versenysorozatot hazai közönsége elé vinne.

A WTCC Pueblában 2009-ben


A motorsport.com Jose Abedre, a mexikói autós szövetség elnökére és FIA egyik alelnökére hivatkozva ír arról, hogy a legvalószínűbb a WTCC egyik fordulójának megrendezése 2016-ban, ez a verseny értesüléseik szerint az FIA elé terjesztett versenynaptár-tervezetben is szerepel. A túraautó-világbajnokság vagy az F1-es testvérpárról, Pedro és Ricardo Rodriguezről elnevezett versenypályán szerepelne, de az is elképzelhető, hogy Pueblába térne vissza, ahol 2005 és 2009 közt tartottak futamokat.

Ugyanakkor a Formula-E is ellátogathat Mexikóvárosba a következő évben, vagy az F1-es pálya egy rövidített változatán, vagy (a széria idei futamaihoz hasonlóan) a főváros utcáin versenyezve. Egy harmadik esélyes pedig a WEC, amely érkezését 2017-re tippelik – utoljára 1991-ben tartottak hosszútávú vb-futamot az Autodromón. A motorsport.com pedig bónuszként hozzáteszi: információi szerint az F1-es Mexikói Nagydíj promótere, a CIE Group a Dornával, a MotoGP szervezőjével is felvette már a kapcsolatot…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: