DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Zengő: Michelisz agyonverte a mezőnyt

A Zengő Motorsport extázisban Michelisz Norbi fantasztikus hungaroringi győzelme után: a magyar versenyző óriási fölénnyel verte meg a komplett mezőnyt a második futam pole-jából rajtolva.

Ennyi, így tudom összefoglalni. Letaglózó fölény, lefagyott mezőny, Michelisz erőterében utazott mindenki. Volt olyan periódus, amikor több, mint kilenc másodperc volt az előnye. Végül több, mint héttel nyert. Féltettem Chiltontól, valahogy erősebbnek tűnt ezen a hétvégén az angol chevis, ő indult mellőle.

A pole pozíciót csak elrontani tudod, ha nincs technikai gondod. Jól jött el Norbi, bár érzetre Chilton mintha jobban indult volna, aztán jött Coronel és simán beugrott Chilton elé. Életünk egyik legfontosabb fedezékét nyújtva ezzel. Kellet még Monteiro, ő is tartotta a hátát, de, valahogy most nem volt akkora a nyomás. Norbi nyugodtan, rezzenéstelenül növelte az előnyét, tényleg csak azon izgultunk, ne legyen műszaki galiba.

Nem lett. Az összes körét taps és dudaviharban teljesítette, tízezrek ordítottak a sikerért, Norbi pedig csak tolta, tolta a távot nagyon magabiztosan.

norbi_dobogo_hung



A legszebb kép az volt, amikor amikor a legnagyobb ünnep kellős közepén Loeb sétált el a Zengő boksz előtt, teljesen egyedül, minden felhajtás nélkül. Pont akkor robbantott a közönség a lelátón.Az óriási üdvrivalgásra még megfordult a legenda, elnézett a hangorkán irányába, de csak azt konstatálhatta, hogy ez most nem neki szól.

Norbi és a csapat egy nagyon fontos pillanatban húzta be az első helyet, ti pedig a legjobb pillanatban jöttetek ki a ringre. Pontosan tudom, sokan a jegyárak miatt nem tudtak eljönni, de azt hiszem, ez az eredmény a tévé előtt is "átjött". Gondoltunk rátok is és mindenkire, aki az első magyar futamon is itt volt. Mert minden ott kezdődött.

Norbi a következő négy órát az újságírók, szponzorok, rajongók táborában tölti, de ez már tényleg édes teher.

Köszönjük, hogy jöttetek, köszönjük, hogy ekkora showt csináltatok, az operatőrök azt sem tudták, hova kapják a kameráikat, fantasztikus, félelmetes és utolérhetetlen publikum vagytok. Minden fáradságot, hajtást megér, hogy titeket boldognak lássunk.

A ti örömötök, a mi örömünk. A videóban pedig minden benne van, amire ma emlékezni kell, és amire ti is, mi is büszkék lehetünk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: