DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WTCC

Thompson a Nordschleife biztonsága miatt aggódik

A WTCC mezőnye a héten letudta első tesztjét a 23 kilométeres pályán, és a Lada pilótája szinte egyedül gondolja úgy, hogy a Nordschleifén versenyezni nem épp a legjobb móka.

Amíg a világ legjobb túraautó-versenyzői szinte kivétel nélkül ódákat zengenek a legendás „zöld pokolról”, addig a nemrég 41. életévét betöltő James Thompson azok táborát erősíti, akiknek aggályai vannak a Hungaroring után következő németországi WTCC-forduló miatt. A Lada brit pilótája az egyetlen volt az orosz csapatból, akinek autója sértetlenül átvészelte a marrakesi hétvégét, de úgy véli, hogy a Nordschleifén rendezett verseny komoly biztonsági aggályokat vet fel.



„Hogy őszinte legyek, nem igazán vagyok nyugodt attól, hogy itt fogunk versenyezni” – idézte Thompsont a TouringCarTimes.com. „Természetesen egy versenypályáról van szó, de nem hinném, hogy ez a mi autóinknak való – ezeket nem arra tervezték, hogy a Nordschleifén versenyezzenek.”

„Ha baleset történik, annak nem nagyon lehet majd örülni, ezért nem ez az a verseny, melyet igazán várok a naptárban. Talán azért, mert egyre öregebb vagyok!” – viccelődött a brit korára utalva, akit aggályai ellenére megérintett az aszfaltcsík legendája. „Egy Audi RS 4-gyel már körbehajtottam itt korábban, és minden tiszteletem a pályáé, és azoké, akik itt versenyeznek. Minden kétséget kizáróan lenyűgöző helyszínről van szó, mely komoly kihívást nyújt a pilóták számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: