DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

A Proteam nem lesz ott a Hungaroringen

Az elmúlt két hét mizériája után úgy döntöttek a Proteamnél, hogy történetük során először nem vesznek részt WTCC-futamon a hétvégén a Hungaroringen, Dusan Borkovic távozása miatt.

A 2015-ös a Proteam 11. szezonja a Túraautó-világbajnokságon, ami azt jelenti, hogy eddig minden évben ott volt az olasz istálló a rajtrácson. Sőt, nem hogy minden évben, eddig minden hétvégén részt vettek a Yokohama-kupa 2008-as és 2010-es győztesei, a TouringCarTimes.com értesülései szerint azonban Hungaroringen távol maradnak a küzdelmektől.



A csapat tavaly még Mehdi Bennanit foglalkoztatta a Honda Civicben, és a marokkói versenyző Sanghajban győzelemig tudta vinni autóját. 2015-re azonban a Sebastian Loeb Racinghez tette át székhelyét, a Proteam pedig a második szezonját kezdő Dusan Borkovic leigazolása mellett döntött.

A szerb pilóta éve nehezen indult: családi problémák hátráltatták, nem tudott kényelmesen elhelyezkedni a Hondában, és nem volt megelégedve az autóra érkező újításokkal sem, a marrakesi indulást vissza is mondta. A dolgok végül odáig fajultak, hogy Borkovic elhagyta csapatát, ezért Magyarországon már az ETCC-ben láthatjuk viszont, a Proteam viszont szerződésszegéssel gyanúsítja, így biztosan lesz még az ügynek folytatása.

Versenyző és szponzorpénz híján a csapat azonban nem tud elindulni a Hungaroringen – a csapat szállítókamionjai nem érkeztek meg a pályára, és könnyen lehet, hogy akár az olaszok éve is kárba veszhet majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: