DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

A WTCC a Formula.hu kedvenc sorozata

Véget ért a szavazásunk, mely során arra voltunk kíváncsiak, melyek szériát követitek a legszívesebben az F1 mellett. Kétkerekűek a második helyen, erősek voltak a tengerentúli sorozatok is.

Két nappal ezelőtt egy szavazásra kértünk fel Titeket, melyben egy nagyon egyszerű kérdést tettünk fel nektek: melyik sorozatot kedvelitek a legjobban a Formula-1-en kívül. A puszta kíváncsiság mellett az a cél vezérelt minket, hogy megtudjuk, mely szériákról olvasnátok szívesen a jelenleginél akár többet is a Formula.hu-n.

Michelisz_2014



1. WTCC (37,5 százalék)

Számítottunk rá, már csak a magyar érdekeltség miatt is, hogy a WTCC „nyeri meg” a szavazást, de azt nem gondoltuk volna, hogy ekkora fölénnyel... A túraautó-világbajnokság a szavazatok egyharmadánál is többet kapott, és toronymagasan a Formula.hu olvasóinak kedvenc nemzetközi sorozata lett.

2. MotoGP (14 százalék)

A WTCC-vel szemben esélye sem volt, a második helyre azonban nagyon simán befutott a gyorsasági motoros világbajnokság – 15-ször annyit kapott, mint a másik „nagy” motoros széria, a Superbike világbajnokság.

3. WRC (8 százalék)
4. IndyCar (6,5 százalék)
5. Formula-E (6,4 százalék)
6. DTM (6,1 százalék)
7. WEC (6 százalék)
8. NASCAR (5 százalék)

Egy nagyon szoros üldözőboly alakult ki a 3-8. helyen, melyet a WRC nyert meg, mely így az F1 és a WTCC után a harmadik legnépszerűbb autós sorozat lett. Erősen szerepelt az IndyCar, a NASCAR pedig őszinte meglepetésünkre alig egy százalékkal maradt el a DTM-től.

9. Kamion Eb (2,3 százalék)
10. GP2
(1,9 százalék)
11. Ralikrossz vb
(1,8 százalék)
12. WSR
(1,4 százalék)

A NASCAR-t egy nagyobb rés követte, majd kialakult egy újabb, viszonylag szoros „csapat” a 9-12. helyen. A többi sorozat egy százaléknál kevesebb szavazatot kapott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: