DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
WTCC

A különc Lada zenés videóval mutatkozik be

A többi fő csapattal ellentétben a Lada nem vesz részt a WTCC barcelonai tesztjén, helyette egy videóban mutatták be új autójukat a közönségnek. A tesztet eközben Sebastien Loeb vezeti.

Médianappal egybekötött tesztet tart ma a WTCC Barcelonában: azaz most leplezik le az új autók festését és bizonyos esetben pilótafelállását (ahogy történt Michelisz Norberttel is), a csapatok pedig a pályán is összecsapnak. Hat istálló, a Citroen, Honda (két autóval), Sebastien Loeb Racing, Zengő, Campos (két autóval) és Münnich vesznek részt a gyakorláson – rögtön szemet szúr egy fontos hiányzó, a Lada.

Az oroszok, akik csúsznak új autójuk, a Vesta megépítésével, személyes megjelenés helyett egy zenés videót küldtek Barcelonába, melyen a sárga festésű 2015-ös autó köröz Magny-Coursban, ahol főhadiszállásuk is található. A csapat helyzete, amely ismét Rob Huff, James Thompson és Mikhail Kozlovszkij hármasával száll harcba az eredményekért, a biztató tavalyi forma ellenére nem túl rózsás: még az is lehetséges, hogy a március 8-i argentin szezonnyitóra sem készülnek el az építéssel. Ebben az esetben a versenyhétvégén a tavalyi Lada Grantával állnak rajthoz.

Ami a Barcelonában tesztelőket illeti, a délelőtti edzést két Citroen, Sebastien Loeb és Mehdi Bennani zárta az élen Tiago Monteiro és Gabriele Tarquini Hondái előtt. Michelisz Norbert a hatodik időt futotta meg, Stefano d’Aste is a pályán tartózkodott, de hibás jeladó miatt az ő körei nem lettek rögzítve.

 

1.

Sébastien Loeb

Citroen

1:49.972

2.

Mehdi Bennani

Sebastien Loeb Citroen

+0.877

3.

Tiago Monteiro

JAS Honda

+1.347

4.

Gabriele Tarquini

JAS Honda

+1.351

5.

John Filippi

Campos Chevrolet

+1.751

6.

Norbert Michelisz

Zengő Honda

+2.073

7.

Hugo Valente

Campos Chevrolet

+3.773

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: