DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Morbidelli befejezheti WTCC-s pályafutását

A Hungaroringen szép győzelmet szerző olasz pilóta nagy valószínűséggel ülés nélkül marad a 2015-ös szezonban, mert a Münnich Motorsport csak egy autót állít ki, amit névadó/csapatvezető kap majd.

Morbidelli nyolc év után tért vissza a Túraautó Világbajnokság kötelékébe, és a hungaroringi második versenyen aratott győzelmével, valamint salzburgingi pole pozíciójával emlékezetessé tette reneszánszát. Könnyen lehet azonban, hogy a Forma-1-et is megjárt pilóta jövőre nem talál magának ülést, mivel jelenlegi kenyéradója, a Münnich Motorsport csak egy Chevrolet Cruze-t állít ki 2015-re, az pedig nem okoz nagy meglepetést, hogy ezt az autót valószínűleg a csapat főnöke, René Münnich fogja kapni.



Makaóban Morbidelli a pontzónában ért célba az első versenyen, de az évad záróakkordjának számító második futam már kevésbe alakult zökkenőmentesen: az olasz megtalálta a városka utcáit határoló korlátait. „Nincs mit mondani, sajnálom, hogy így kellett befejeznem a szezont. Nem hiszen, hogy többet érhettünk volna el a 12. helyről, ami egyébként is az én hibám volt az időmérőn a második szett gumin” - idézi az olasz versenyzőt a TouringCarTimes.

„Az első verseny alatt azon voltam, hogy épségben célba hozzam az autót, de a következő alkalommal már nem tudtam mit tenni, és eltaláltam a falat, ott, ahol korábban Ma is megcsúszott. Szeretném megköszönni a csapatnak ezt a nagyszerű szezont, ami bár elég hullámzóra sikerült, mégis elégedett vagyok vele. Tudtam, hogy nehéz lesz újra beleszokni, de sokat segítettek nekem.”

„Mostantól a következő szezonra kell koncentrálni, de nem tudom, lesz-e itt egyáltalán jövőm. René még nem döntött, de úgy gondolom, nagyon kicsi az esély arra, hogy itt maradjak. Az én szemszögömből nagyszerű lenne, ha itt maradhatnék, hogy hasznosíthassam a tapasztalataimat, de nem igazán látok rá lehetőséget” – tette hozzá csalódottan az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: