DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

A Honda a Citroen babérjaira tör 2015-ben

A 2014-ben mindössze egy győzelmet szerző gyári Honda komoly fejlesztéssel készül a következő szezonra annak érdekében, hogy versenyre kelhessenek a Citroennel 2015-ben.

Mehdi Bennani révén egy győzelmet aratott a Honda az idei szezonban, de az igazi gyári csapatot jelentő Castrol Racing Team diadal nélkül maradt: Tiago Monteirót vasárnap másfél kör választotta makaói győzelemtől. Ráadásképp nem is közülük került ki a gyár legjobb pilótája, hanem Michelisz Norbert személyében a Zengő Motorsport ünnepelhette a zseniális negyedik pozíciót ez egyéni pontversenyben.



A Honda a következő héten kezdi a 2015-ös szezonra való felkészülést, Tiago Monteiro szerint behozhatják a lemaradást a Citroen mögött. „Ez év elején lemaradtunk a fejlesztésekkel, a Hondánál pedig rájöttek, hogy tesztekre van szükségünk, ha fel szeretnénk zárkózni. A következő szezon kezdetéig rengeteg lehetőségünk van a fejlődésre” – mondta a portugál pilóta.

Noha szeretnének a Citroen szintjére érni, Monteiro óvatos a 2015-ös esélyeket illetően. „Nem úgy fogunk megérkezni a szezon első versenyére, hogy úgy dominálunk majd, mint ahogyan azt a Citroen tette. Noha fantasztikus lenne, már annak is örülnénk, ha folyamatosan harcra kelhetnénk velük. Az elkövetkezendő időszakban komoly fejlesztéseket hajtunk végre, igaz, ők sem tétlenkednek majd – de talán ők már nem tudnak túlságosan előrelépni” – tette hozzá az ex-F1-es versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: