DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

A Honda gyári csapata már ajánlatot is tett Michelisznek?

A WTCC bokszutcájából származó értesülések szerint Michelisz Norbert újabb lépéssel közeledett afelé, hogy jövőre a Honda gyári pilótája legyen a sorozatban, hiszen a japánok már ajánlatot is tettek neki, ami évi 77 millió forintos szerződésről szól.

Dppi_03714015_183



Korábban elemezgettük már annak lehetőségét, hogy a világbajnokság mezőnyében a Zengő Motorsporttal ötödik évét taposó magyar versenyző átigazolása milyen hatással lenne saját és jelenlegi csapata jövőjére. Hetek óta hallani ugyanis olyan híreket, hogy a gyári Honda szívesen magához láncolná őt, köszönhetően idei, minden korábbinál kiegyensúlyozottabb teljesítményének, ami eddig három dobogóban és a bajnoki tabella ötödik helyében mutatkozik meg.

Most egy neve elhallgatását kérő bokszutcai forrásra hivatkozva a blikk.hu közölte, hogy a Honda már szerződést is ajánlott Michelisznek, ami évi 250 ezer eurós (kb. 77 millió forint) fizetést jelentene számára, ez pedig hasonló a csapat jelenlegi pilótáinak, Tiago Monterio és Gabriele Tarquini keresetéhez.

A lap megkeresésére a magyar versenyző szűkszavúan kommentálta a hírt. „Az egyeztetések zajlanak, egyelőre ennél többet nem mondhatok. Ám a pályafutásom jelenlegi szakaszában nem az anyagi szempontok az elsődlegesek” - mondta Michelisz.

Ha Norbi tényleg továbblépne, a lehetséges utódok között a Zengő Motorsporttal kapcsolatban felmerült Ifj. Ficza Ferenc neve is, aki a hétvégén a Seat Leon Eurocup bajnoki címét is megszerezheti Barcelonában.

A WTCC idei bajnokságából már csak a makaói két futam van hátra, és Michelisznek esélye van arra, hogy az összetett negyedik helyén, közvetlenül a domináns Citroen három autója mögött zárja a tabellát. Jelenleg éppen a gyári hondásokkal van nagy csatában ezért a pozícióért, hiszen Monteiro 174, ő 169, Tarquini pedig 167 ponttal áll. A feltételezések szerint jövőre a Honda is három saját autót szeretne indítani a bajnokságban, hogy ezáltal könnyebben felvehesse a harcot a Citroennel, és ez esetben két jelenlegi versenyzőjük helye is biztos a következő szezonra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: