DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

LM24, 15. óra: Percen belül az első trió!

Bár az igazán nagy drámák egyelőre elkerülik az idei Le Mans-i 24 órást, az elmúlt évek egyik legkiélezettebb versenyét láthatjuk: az egyik Porsche és a két Toyota továbbra is egymás nyomában az élen.

24 ÓRÁS FOLYAMATOS ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

Már 15 óra is eltelt a 2016-os Le Mans-i 24 órásból, az állásra ránézve mégis úgy tűnhet, mintha csak most rajtoltak volna el, hiszen a Marc Lieb által vezetett #2-es Porsche, valamint a hihetetlen módon továbbra is hiba nélkül haladó Toyoták, amelyeket jelenleg Kazuki Nakadzsima és Stephane Sarrazin vezetnek, még mindig egymás sarkában autóznak az első három helyen. És ez gyakorlatilag szó szerint is igaz: reggel hat óra előtt nem sokkal alig tíz másodperc választotta el egymástól a triót.

Lieb_15_LeMans



Hármuk mögött a két Audi halad: mindkét egységet hátráltatta már műszaki probléma, így a #8-as jelenleg két, a #7-es pedig tizenegy körös hátránnyal rendelkezik. A Rebellionoknak sincs könnyű a versenyük: a #13-as autó például meg is állt a pályán Matteo Tuscher alatt.

A többi kategóriában viszonylag zavartalanul vezethet az éllovas. Az LMP2-ben a Signatech magabiztosan áll az eső helyen – igaz, nekik az is kapóra jött, hogy Will Stevensék egyperces stop and go büntetést is kaptak, amiért túl gyorsan hajtottak a lassú zónában. A kategória második helyét egyelőre a #26-os Oreca Nissan foglalja el.

A GTE Próban a Giancarlo Fisichella nevével is fémjelzett ferraris alakulat vezet Sebastien Bourdaisék Ford GT-je előtt, míg az amatőrök között a Scuderia Corsa Ferrari egysége egyre nagyobb előnnyel vezet, miután Towsend Bell korábban megelőzte riválisát. Persze a verseny talán legkeményebb része még hátravan, hiszen most világosodik Le Mans-ban – kritikus órák következnek.

24 ÓRÁS FOLYAMATOS ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK IDE KATTINTVA ÉHETŐ EL!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: