DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WEC

Vigyázz F1 – Jönnek az oroszok!

Érdekes nyilatkozatot ejtett meg az első orosz F1-es pilóta, Vitalij Petrov: az idén a WEC-ben szereplő Vyborgi Rakéta elmondása szerint csapata, az SMP Racing hamarosan a Formula-1-et is célba veheti.

A Formula-1-ben a Renault, a Lotus, illetve a Caterham színeiben összesen három esztendőt töltő Vitalij Petrov egy balul sikerült DTM-es kitérőt követően immár az endurance-világbajnokságban próbálkozik, ahol az orosz SMP Racing LMP2-es BR-Nissanját vezeti majd Viktor Shaitar és egy másik, egyelőre még meg nem nevezett pilóta partnereként.

petrov_rajongok



Az orosz versenyző egy párizsi sajtóeseményen a francia Canal Plus csatornának nyilatkozva elmondta, hogy az LMP2 nem feltétlenül a végállomás az SMP Racing számára, sőt az orosz csapat akár a Formula-1-et is célba veheti: „Noha még semmi nem dőlt el, talán egy napon a Formula-1-ben leszünk, s az LMP1-et is fontolóra vettük. Az SMP Racingnek mindene megvan ahhoz, hogy a világ egyik legjobb csapatává váljon” – mondta az orosz.

Az SMP Racing névadója és tulajdonosa az egyik legnagyobb orosz bank, melynek első embere az a Borisz Rotenberg, aki a hírek szerint Vlagyimir Putyinnal is közeli kapcsolatban áll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: