DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WEC

A Toyota GAZOO Racing ismertette 2016-os programját

A Toyota GAZOO Racing, a Toyota Motor Corporation gyári motorsport tevékenységeiért felelős csapata ismertette 2016-os programját.

A motorsport rendezvények kulcsfontosságú szerepet játszanak az autóvezetés élményének népszerűsítésében, és ily módon kiemelt jelentőséggel bírnak a Toyota azon törekvései, hogy minél nagyobb számban tudhasson támogatói között az autókért rajongó ügyfeleket, érdeklődőket. Azáltal, hogy minden idevágó tevékenységét a Toyota GAZOO Racing szárnyai alá helyezte, a Toyota szabadon összpontosíthatja erőforrásait és szaktudását munkatársainak és termékeinek fejlesztésére, ezáltal lehetővé téve minél jobb gépkocsik megvalósítását.

wrc20yaris



A Toyota 2017-ben visszatér az FIA rali világbajnokságba (WRC). Ennek előkészületei már folyamatban vannak, a Yaris modellen alapuló versenyautó fejlesztése jelenleg is zajlik, felkészítve a járművet a 2017-es FIA szabályzat követelményeire.

wec20ts-040

A Toyota GAZOO Racing csapat égisze alatt a Toyota olyan további versenyeken és bajnokságokban vesz részt, mint a FIA hosszú távú világbajnokság (WEC), a Nürburgringi 24 órás hosszú távú verseny, vagy a japán nemzeti ralibajnokság. A WEC bajnokságban az új Toyota TS050 Hybrid versenyautóval áll rajthoz 2016-ben a Toyota; a csapat megkísérli visszahódítani a világbajnoki címet, és idén júniusban első ízben diadalmaskodni a Le Mans-i 24 órás futamon. A Toyota Higashi-Fuji műszaki központjában kifejlesztett TS050 Hybrid versenyautó új hybrid rendszert kapott. A 2016-os Nürburgringi 24 órás hosszú távú futamon idén tizedik alkalommal vesz részt a Toyota. A kerek évforduló tiszteletére összesen három autót állít rajthoz a gyártó: a Toyota C-HR Racing, illetve a Lexus RC F és RC modelleket.

Az Amerikai Egyesült Államokban a Toyota folytatja szereplését a NASCAR futamokon. Dél-Amerikában pedig a 2017 elején elrajtoló Dakar ralin induló Toyota Auto Body Co., Ltd. csapatát támogatja.

nur20rc

Japánban a helyi motorsport élvonalába tartozó két sorozatban: a Super GT és Super Formula szériákban vesz részt a Toyota; emellett a 86 Coupét nevezte a Super Taikyu sorozatba.

Az élvonalbeli nemzetközi versenyeken való, sikeres részvétel ígéretét hordozó ifjú, tehetséges pilóták felkarolására irányuló törekvései részeként a Toyota folytatja a ralisportra irányuló Toyota GAZOO Racing Rally Challenge, illetve a pályaversenyzőket kinevelő Toyota Young Drivers (TDP) programokat.

A Toyota igyekszik aktívan erősíteni és népszerűsíteni az autós kultúrát, arra törekedve, hogy kinevelődjön a szenvedélyes rajongók új generációja. Ezen tevékenységeiben a legkülönfélébb nem hivatalos, aktív részvételt szorgalmazó eseményeken igyekszik megszólítani az ügyfeleket. Ilyen a Toyota GAZOO Racing 86/BRZ verseny, a Toyota GAZOO Racing Netz Cup Vitz verseny, és a Toyota GAZOO Racing Rally Challenge. Ezeken kívül a Toyota országszerte együttműködik kereskedőivel, akik egy sor interaktív eseményt szerveznek különböző versenypályákon és hasonló helyszíneken.

Emellett a digitális platformokon és közösségi hálókon keresztül a Toyota továbbra is folyamatosan tájékoztatja a közönséget a soron következő versenyekről, ralikról és egyéb eseményekről. Ezen túlmenően a rali- és pályaversenyeken szerzett tapasztalatok alapján tuningolt, nagyteljesítményű modelljeinek kínálatáról, így pl GRMN vagy G szériákról is tájékoztat.

gazoo_logo

A Toyota GAZOO Racing új logóját is a mai napon mutatták be, azzal az egységesített színvilággal, amelyet a WRC és WEC futamokon , a Nürburgringi 24 órás versenyen, valamint a japán ralibajnokság futamain induló összes jármű képviselni fog.

A Toyota a jövőben arra törekszik, hogy leányvállalataival együtt élvezetes, lelkesítő élményeket biztosítva a széles nyilvánosság előtt népszerűsítse a motorsportot.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: