DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

Wurz helyén Kobayashi a Toyotában

Alexander Wurz visszavonulása után a tavaly még teszt- és tartalékpilótaként dolgozó Kamui Kobayashi ülhet be a Toyota LMP1-es autójába a WEC 2016-os idényében.

Ex-Formula-1-es pilóta vált ex-formula-1-es pilótát a Toyotánál: a visszavonuló Alexander Wurz helyét Kamui Kobayashi foglalja el az LMP1-esben 2016-ban.

A japán pilóta 75 Formula-1-es versenyen vett részt a Toyotával, a Sauberrel és a Caterhammel, a 2015-ös idényt pedig a Toyota tartalék- és tesztpilótájaként töltötte. Kobayashi a rali világbajnokságról is ismeret Stephane Sarrazin, valamint Mike Conway mellett fog versenyezni.

Dppi_00114021_198



"Rendkívül izgatott vagyok amiatt, hogy versenyezhetek az LMP1-essel és szeretném megköszönni a lehetőséget a Toyotának" - nyilatkozta Kobayashi. "Ez egy új kihívás és új tapasztalat lesz számomra, de alig várom, hogy versenyezhessek. Sokat kell tanulnom, de tudom, hogy a csapattársaim támogatni fognak és biztos vagyok benne, hogy már az elejétől kezdve versenyképes tudok lenni. Mostantól a felkészülésre koncentrálok."

A WEC 2016-os szezonja április 17-én, Silverstone-ban kezdődik. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: