DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

WEC: Fantasztikus Porsche-siker Spában

Az első három rajthelyet a Porsche húzta be a WEC spái hétvégéjének kvalfikációján – a Force India F1-es pilótája, Nico Hülkenberg a második pozícióhoz segítette egységét LMP1-es debütálásakor.

Hármas győzelmet aratott a Porsche a spái 6 órás kvalifikációján, így az első három helyről a német gyártó autói rajtolhatnak a szombati versenyen. A leggyorsabb a 17-es autó volt, Timo Bernhard és Brendon Hartley irányítása alatt, így Mark Webberrel kiegészülve ismét az övék a pole-pozíció Silverstone-t követően.

A második rajthely az újoncoké lett, Nico Hülkenberg és Nick Tandy pazarul mutatkoztak be, míg a harmadik pozícióból a Dumas-Jani-Lieb összeállítású 18-as autó rajtolhat a holnapi versenyen. A Porschét az Audi követte, Lottererék a negyedik, Duvalék az ötödik rajthelyet szerezték meg, majd jött a két Toyota: Buemiék a 6., Sarrazinék pedig a 7. időt érték el. A gyári autók sorát a 9-es Audi zárta.

hulk_porsche



A mezőny kilencedik LMP1-es autója, a ByKolles prototípusa az LMP2 élmezőnyével volt versenyben, végül a G-Drive autóját négy tizeddel megelőzve szerezte meg a 9. rajtpozíciót. A kisebbik kategóriában a KCMG és a Team Sard Morand következett a sorban. 

A GT-k közt az Aston Martin ünnepelhetett, hiszen mindkét kategóriában a brit márkáé lett a pole-pozíció. A Pro kategória első helye a 99-es autóé lett, a Fernando Rees, Alex McDowall, Richie Stanaway összeállításban – mögöttük következett a 92-es Porsche és a 71-es AF Corse Ferrari. Az amatőrök közt a 98-as rajtszámú autó (Paul Dalla Lana, Pedro Lamy, Mathias Lauda) szerezte meg a legjobb rajthelyet az 50-es Corvette és a 88-as Porsche előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: