DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WEC

Nakajimának nagyon sokba került a baleset

A WEC pontozási rendszerének értelmében az egykori F1-es Kazuki Nakajima tegnapi balesetével már ezen a hétvégén elveszítheti minden reális esélyét arra, hogy bajnoki címet szerezzen a sorozatban.

Mint az csütörtök este kiderült, a spái WEC-forduló szabadedzésén balesetet szenvedő Kazuki Nakajima nem vehet részt ezen a versenyhétvégén, amivel sokkal többet veszít, mint amilyen következményekkel egy másmilyen sorozatban járna egy verseny kihagyása. A spái verseny kihagyása ugyanis azt jelentheti a számára, hogy már most elveszíti az esélyt arra, hogy bajnoki címet szerezzen.

nakajima_crsah



Nakajima idén került át a másik toyotás egységből a címvédő autóba Sebastien Buemi és Anthony Davidson mellé, s az egység a világbajnokság egyik első számú esélyesének számított, illetve számít most is. Csakhogy mivel Nakajima erről a hétvégéről kiesik, akár egy fél pont megszerzésével is olyan előnybe kerülnek vele szemben saját csapattársai, melynek behozására nem lesz lehetősége, hiszen a továbbiakban ismét együtt gyűjtik a pontokat.

 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Nakajimának, bármily sportszerűtlenül is hangozzék, azért kell szorítania, hogy autója ne szerezzen egyetlen pontot sem ezen a hétvégén, hiszen ellenkező esetben a bajnoki címre tulajdonképpen már csak elméleti esélye marad a csigolyasérülést szenvedő versenyzőnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: