DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

Kobayashi ugorhat be Le Mans-ra a Toyotához

Valószínűleg nemcsak Spát, hanem Le Mans-t is ki kell hagynia a tegnap megsérülő Kazuki Nakajimának – a Toyota egy másik japán ex-F1-es pilótával pótolná a kiesett versenyzőt.

A Toyota tegnap súlyos balesetet szenvedő japán versenyzőjének, Kazuki Nakajimának csodára lenne szüksége ahhoz, hogy felépüljön csigolyasérüléséből a Le Mans-i 24 órás versenyre – erősítette meg a csapat. Mivel feltehetőleg legközelebb csak a negyedik, nürburgringi fordulóban tudják bevetni az egykori F1-es pilótát, a Toyotának tartalékra van szüksége, akit úgy néz ki, hogy meg is találtak Kamui Kobayashi személyében, aki annak idején a gyár csapatával mutatkozott be az F1-ben.

Rob Leupen csapatigazgatót idézi a motorsport.com cikke: „Kazuki jó hangulatban van, de bizonyos, hogy egy időre nélkülöznünk kell őt. Minden támogatásunk az övé, segíteni fogjuk, hogy a lehető leghamarabb újra egészséges legyen. Csodára lenne szükség, hogy ott lehessen Le Mans-ban, bár teljesen nem zárható ki.”

kobayashi_2014



„Úgy gondolom, hogy Kamui a lehető leghamarabb meg fog érkezni Európába, már értesítettük róla, hogy álljon készen” – mondta Leupen. A lap beszámolója szerint Kobayashi már a májusi spái teszten autóba ülhet a Toyotánál, akiknek nem okozott gondot az, hogy egyik versenygépük összetört, hiszen gondoskodni tudtak a monocoque pótlásáról.

„Sok teendőnk van, de nem lesz gond, a friss karosszériára még tegnap felszereltük az alkatrészek nagy részét. A gyártási részlegünk jelenleg vizsgálja a lehetőségeket, s hamarosan végleges döntést hozunk.” – nyilatkozta Leupen. Egyelőre nem dőlt el tehát, mi lesz a sorsa a tegnap összetört karosszériának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: