DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WEC

Nakajima kórházban, Hülkenberg a pályán Spában

Vizes pályán kezdte meg a spái 6-órás hétvégéjét a Hosszútávú Világbajnokság mezőnye. Az első edzésen összeütközött egy Toyota és egy Audi, míg Nico Hülkenberg bemutatkozott a Porschéval.

A szabadedzés legijesztőbb pillanatát az szolgáltatta, amikor a Toyotát vezető Kazuki Nakajima a Kemmel egyenes végén belerohant az Audival felvezető körön lévő Oliver Jarvis Audijába. A baleset okozója lehetett a vizes pálya, és a japán pilótát megzavarhatta, hogy megcsúszása előtt egy LMP2-es autó félrehúzódott előle.

Nakajima kiszállt az autóból, de hátfájdalmakra panaszkodott, így elővigyázatosságból a pályakórházba vitték őt. A Toyota szóvivője így nyilatkozott a történtekről: „Úgy gondoljuk, hogy jól van, de biztosra akarunk menni, ezért a helyi kórházba szállították őt további vizsgálatokra.”

CD1_5ZUWoAElru6



A Toyotánál azt mondják, csak a karosszéria sérült meg a baleset következtében, míg az Audinál már nem ilyen optimisták, hiszen a tőlük érkező hírek szerint az R18 e-tron quattro autón „jelentős” károk keletkeztek.

Az edzést a baleset miatt fél órára leállították, végül pedig Marc Lieb végzett az első helyen a Porschéval. Nakajima korábbi ideje elég volt a második hely megszerzésére a Toyotánál, míg a Porsche egy további 3. és 4. pozícióval gondoskodott az erős kezdésről. A márka hétvégén indított harmadik autójában ott van a Le Mans-ra készülő Nico Hülkenberg is, aki 2:18,157-es időt autózva végzett a tabella 4. helyén, másfél másodpercre lemaradva Lieb legjobbjától.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: