DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Nakaijma nem versenyezhet, a Toyota újraépít

A spái 6 órás versenyhétvégéjének első szabadedzésén elszenvedett baleset miatt nem vehet részt a hétvége további részében Kazuki Nakajima, de a Toyota is jobban összetört, mint gondolták.

toyota



A csütörtöki edzésen a vizes pályán Oliver Jarvis Audijába csapódó Nakajimát hátfájdalmakkal vitték kórházba, és a vizsgálatok elvégzése után az orvosok azt javasolták neki, hogy már ne üljön autóba a hétvégén. Az #1-es számú Toyotát tehát ketten fogják vezetni a továbbiakban a címvédő Anthony Davidson és Sebastien Buemi személyében.

A balesetben összetört autót átvizsgálva a csapatnál megállapították, hogy az azon keletkezett károk komolyabbak, mint elsőre gondolták.

„A becsapódás elég nagy volt, és [Kazuki] nem versenyezhet, mivel további teszteken kell átesnie. Amint többet tudunk, közleményt adunk ki” - mondta a Toyota csapatvezetője, Rob Leupen, hozzátéve, hogy az autójuk a csütörtöki második edzésen már nem is fog pályára lépni, de bíznak a holnapi folytatásban. „A monocoque elég csúnyán megsérült, utána kell járnunk, hogy megjavítható-e egyáltalán. Most mindenesetre a tartalék elemhez nyúlunk, újraépítjük az autót és holnap visszatérünk.”

FRISSÍTVE: A csapat megerősítette, hogy Nakajima zúzódásokat szerzett csigolyáin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: