DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WEC

Az Audi megnevezte WEC- és DTM-versenyzőit

Tizenhét 2015-ös versenyzője nevét közölte az Audi. Választ kapott a legfontosabb kérdés, hogy ki lesz Tom Kristensen utódja, valamint hogy változtatnak-e DTM-es nyolcasukon.

Egy kilencszeres Le Mans-bajnokot nem könnyű pótolni, az Audi pedig úgy gondolta, hogy – akárcsak az Allan McNisht váltó Lucas di Grassi esetében – házon belül keres megoldást. A csak Spában és Le Mans-ban induló harmadik autó legénységéből választották ki a legfelkészültebbnek tartott versenyzőt, Oliver Jarvist. A 30 esztendős versenyző korábbi brit Formula Renault-bajnok, valamint makaói győztes, az előző három Le Mans-i versenyen indult az Audival, kétszer a dobogóra is felállhatott.

Az Audi megerősítette, hogy a Joest csapat által felkészített két R18-cal vesznek részt a WEC szezonjában, a Le Mans-győztes, idén 2-es rajtszámot szállító egység felállásában nem történik változás. A harmadik autóban Jarvis helyét Rene Rast foglalja el, aki eddig elsősorban a GT-műfajban remekelt – idén a német ADAC GT sorozatot, valamint a spái és nürburgringi 24 órásokat is megnyerte, korábban a Porsche Szuperkupát háromszor –, de ebben az évben az LMP2-be is belekóstolt Le Mans-ban, a Sebastien Loeb Racing színeiben.



Az Audi megerősítette azt is, hogy idén egyetlen versenyzőt sem cserélnek le a DTM-ben, a nyolcfős brigádot az idei bajnoki második helyezett, a rutinos Mattias Ekström fogja vezetni. A német bajnokság márkái közül már csak a Mercedes nem tett bejelentést.

 

Az Audi 2015-ös versenyzői:

WEC:

Andre Lotterer, Benoit Treluyer, Marcel Fassler

Loic Duval, Lucas di Grassi, Oliver Jarvis

Filipe Albuquerque, Marco Bonanomi, Rene Rast (csak Spa és Le Mans)

DTM:

Adrian Tambay

Edoardo Mortara

Jamie Green

Mattias Ekström

Miguel Molina

Mike Rockenfeller

Nico Müller

Timo Scheider

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: