DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WEC

Kristensen a Forma-1 nélkül is legenda - McNish

Allan McNish, a WEC-ből tavaly visszavonult skót pilóta minden idők egyik legjobb autóversenyzőjének tartja Kristensent, aki szerdán jelentette be visszavonulását.

A jelenleg a BBC szakkomentátoraként dolgozó McNish nyolc évet húzott le Tom Kristensen csapattársaként hosszútávú versenyeken, együtt két le mans-i győzelemig és négy sebringi diadalig vitték. A skót szerint volt csapattársa minden idők legnagyobb autóversenyzői közé tartozik, annak ellenére, hogy sokan a Forma-1-et tartják az autósport csúcsának.



„Minden kétséget kizáróan ő az egyik legnagyobb versenyző, és ezalatt nem csak a sportautózást értem, hanem úgy általában az autóversenyzést. Sok F1-es versenyző szeretne olyan karriert, mint amilyen az övé volt – nem számít, hogy ő sosem versenyzett ott.”

McNish úgy véli, hogy egyhamar senki nem ér majd Kristensen nyomába. „A rekordjai magukért beszélnek: kilenc le mans-i győzelmét nehéz lesz felülmúlni, és ide kell még számítani hat sebringi diadalát, és a többi nagy sikerét is. Bármit vezetett, mindennel sikeres tudott lenni, azt hiszem a legsokoldalúbb és a legrugalmasabb pilóta, akit valaha ismertem. Ezek azok a képességek, melyek miatt ilyen jó sportautós vált belőle – nem hiába hívják Mr. Le Mans-nak. Bármivel meg tudott birkózni, amit a 24 órás elé állított” – tette hozzá a korábban egy évig az F1-ben is versenyző pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: