DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

Vízumgondok miatt változik a Toyota felállása

Kazuki Nakajima egy váratlan fennakadás miatt nem tud ott lenni a WEC szezonzáróján Sao Paulóban, így az LMP1-es Toyota ismét a helyettesítésére kényszerül, Mike Conway pedig készen áll a beugrásra.

Nakajima a #7-es számú Toyota állandó pilótája Alexander Wurz és Stephane Sarrazin mellett, ám már korábban is két versenyt ki kellett hagynia idén. Mike Conway helyettesítette őt Austinban és a múlt hétvégén Bahreinben is, amikor a japánnak a Super Formula és a Super GT miatt voltak elfoglaltságai. A brit pilóta Bahreinben ráadásul a győzelmet ünnepelhetett csapatával, így bizonyára nem bánja, hogy Sao Paulóra ismét őt hívja be a Toyota helyettesként.

Dppi_02114010_306



Nakajima - aki egyébként megnyerte a japán Super Formula idei szezonját -, nem tudja időben kézhez kapni brazil vízumát, s a Toyota szóvivőjének elmondása szerint ez egy olyan sajnálatos esemény, ami „nem a csapat irányítása alatt áll.”

Conway tehát idén már harmadszor állhat rajthoz az LMP1-esek között, és az idei szárnypróbálgatások talán még csak a kezdetet jelentik számára. Egyre jobb esély mutatkozik ugyanis arra, hogy a brit jövőre állandó pilóta lehet a csapat másik, #8-as számú autójában, ahol talán Nicolas Lapierre helye fog megüresedni. A Toyotánál azonban tartják magukat azon elvükhöz, hogy nem jelentik be jövő évi hat versenyzőjüket addig, amíg mindenkinek a szerződését le nem tisztázták. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: