DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WEC

Lapierre kiszállt – Mi történik a Toyotánál?

A Toyota hivatalos közleményben erősítette meg, hogy az idén kétszer is balesetező Nicolas Lapierre a szezon hátralévő részében már nem ül vissza az autóba. A Nissanhoz igazol a francia?

Miután a fuji hétvégét kihagyta, a csapat közleménye értelmében Nicolas Lapierre a WEC-szezon hátralévő részében sem ül vissza 8-as rajtszámú Toyotába, így Anthony Davidson és Sebastien Buemi ketten küzdenek meg a bajnoki címért az Audikkal. A közlemény így szól: „A Fujiban tapasztaltak alapján a csapat úgy látta legjobbnak, ha Sanghajban és a szezon hátralévő versenyein is csak két versenyzőt indít, Anthonyt és Sebastient.”

duval_lapierre_d

Franciák egymás közt - Az audis Duval és a toyotás Lapierre


A pontos okok tisztázásával egyelőre még adós a Toyota... Lapierre Le Mans-ban és Austinban is balesetet szenvedett az esőben, így a győzelemre is esélyes autó mindkét versenyt csak a harmadik helyen zárta, miután az első két futamot megnyerte a páros. Nem tudni, hogy a két hibának köze van-e a mostani döntéshez, Fuji előtt még arról szóltak a hírek, hogy egy családtagja súlyos betegsége miatt szállt ki ideiglenesen a tavaly a Le Mans-i esőben szintén hibázó francia.

Akkor még hangsúlyozták, hogy Lapierre továbbra is a csapat hosszú távú terveinek része, de kérdés, hogy valóban a Toyotánál versenyez-e majd a francia, akit a pletykák egyre többször kötnek hozzá a Nissan jövő évben induló LMP1-es programjához.

A Toyota egyúttal azt is megerősítette, hogy a Bahreinben a 7-es autóban Austin után ismételten Mike Conway helyettesíti Kazuki Nakajimát, aki a Super GT Motegiben rendezett idényzáróján vesz részt azon a hétvégén James Rossiter oldalán. A páros az előző két versenyt megnyerte a szériában, s egy újabb győzelem Rossiter bajnokságát jelentené – a két versenyt kihagyó Nakajima pedig másodiknak futhat be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: