DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
USA

Justin Wilson lett az év közönségdíjasa

Megható beszéddel köszönte meg a múlt héten elhunyt testvére felé áradó támogatást az egykori F1-es pilóta öccse, Stefan, amikor átvette a bátyjának megszavazott IndyCar-közönségdíjat.

Aligha fog bárkinek is meglepetést okozni: a múlt héten elhunyt Justin Wilson kapta az IndyCar-rajongók közönségdíját a széria díjkiosztóján – s ezt nem csupán azért mondjuk, mert az ilyen szavazásokon gyakran tisztelegnek a közelmúltban elhunyt sportemberek emléke előtt, hanem azért is, mert a 37 esztendős brit személyében valóban egy igazi közönségkedvencet, egy szimpatikus, őszinte, szerény embert, egy nagyszerű versenyzőt veszített el a sportág.

A díjat Justin Wilson öccse, Stefan vette át, aki így nyilatkozott köszönőbeszédében. „Minden rajongónak és versenyzőnek köszönöm, aki Justinra szavazott. Az üzeneteitek és a támogatásotok igazán meghatottak az elmúlt egy hétben. Bár őt már semmi nem hozhatja vissza, s semmi nem töltheti be az 6 láb és 3 hüvelyknyi űrt, amit maga után hagyott, mégis megnyugvást jelent számomra a tudat, mennyire szépeket gondoltak róla, hogy mennyire szerették őt.”

„Egy héttel ezelőtt még mellette ültem, fogtam a kezét, s a csodáért imádkoztam, mely végül nem jött el. Most pedig itt állok előttetek, s miközben felidézzük az életét, szeretnék feltenni nektek egy kérdést: milyen leckét tanulhattok Justintól? Isten veled, testvérem, Isten veled, BadAss.”

Wilson korábbi csapattársa, JR Hildebrand szintén nyilatkozott az eseményen: „A Justin és családja felé áradó támogatás nyitott egy kis ablakot, melyen át megláthatjuk, micsoda hatással volt ez az ember a környezetére, és másokra a világ minden táján. Beszéltem a feleségével, Juliával, akit roppantul meghatott, milyen nagyszerű közösség ez, és nem is találja a szavakat, hogy megköszönje. Szeretné, ha mindenki tudná, hogy rendben lesznek, és hogy Justin mindig ott lesz, hogy utat mutasson nekik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: