DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Montoya ütközés után győzte le Will Powert

A verseny nagy részében csak kisebb koccanások okoztak némi izgalmat, de Juan Pablo Montoya a végén egy ütközés után legyőzte csapattársát az IndyCar szezonnyitóján.

Nem hozott túl sok izgalmat a 2015-ös IndyCar-szezon első versenye a floridai St. Petersburgben - a Team Penske uralma alatt zajló futamon szinte végig a címvédő, Will Power tűnt esélyesnek, ám pazar kivezető körének köszönhetően Juan Pablo Montoya elé tudott ugrott utolsó kiállása után.

A verseny legnagyobb részében egyedül a kisebb koccanások színesítették az eseményeket: olyannyira, hogy a televíziós közvetítés szerkesztői számolni kezdték a törött első szárnyak számát: az állás végül 7-2 lett a Honda javára. Meglepő volt a japán gyártó aero-kitek gyengébb teljesítménye, hiszen sem az időmérőn, sem a futamon nem tudtak birokra kelni a Chevrolet autóival.



A legnagyobb incidens az egy év szünet után visszatérő Simona de Silvestro nevéhez fűződött: az F1-es Sauber-csapat volt tesztpilótája fékezés közben belerongyolt James Jakes autójába, akinek autóját hosszas szerelés után sikerült ismét versenyre alkalmassá tennie a Schmidt Peterson Motorsports szerelőinek.

Az újoncok közül a 2014-es Indy Lights-bajnok, Gabby Chaves bizonyult a legjobbnak 17. pozíciójával, míg az F1-es álmot IndyCarra cserélő volt GP2-es pilóta, Stefano Coletti a 20. helyen ért célba.

Juan Pablo Montoya végig árnyékként követte Will Powert, és a 82. körben sikerült az élre ugrania. Az ausztrál egyetlen alkalommal próbálta meg az előzést, a 101. fordulóban, ám csak meglökni tudta penskés csapattársát, ráadásul ő veszített időt a kolumbiai mögött. Montoya ezzel második győzelmét szerezte tavalyi visszatérése után (2014-ben Pocono volt az egyetlen diadala), bizonyítva, hogy 39 évesen is képes a legfelsőbb szinten teljesíteni.

Folytatás két hét múlva, április 12-én a NOLA Motorsports Parkban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: