DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Joey Logano nyerte a Daytona 500-at

Izgalmas végjáték után a Penske-Ford pilótája szelte át elsőként a célvonalat az 57. Daytona 500-on, első diadalát aratva a legendás versenyen - a pole-ból induló Jeff Gordon az utolsó körben balesetbe keveredett.

Egész versenyre vetítve talán szolidabb izgalmakat hozott a 2015-ös NASCAR-szezon nyitánya, de az utolsó körök mindenkit kárpótoltak a korábbi üresjáratokért. Joey Logeno sárga Penske-Fordjával végig az élmezőnyben autózott a verseny utolsó negyedében, és folyamatosan verte vissza riválisai támadásait.

A három és fél órás maratoni verseny hat sárga zászlós szakaszt hozott, kettőt kisebb baleset miatt – az utóbbinál életbe lépett a green-white-checkered-szabály, melynek értelmében a pace car kiállása után két köre volt a mezőnynek arra, hogy elkapja Joey Logano grabancát.



A pole-ból induló, és utolsó 500-asán induló Jeff Gordon a futam közepén eltűnni látszott, a végére visszajött, de az utolsó körben belekeveredett a verseny legnagyobb balesetébe, végül a 33. helyen rangsorolták.

Dale Earnhadt Jr. és Jimmie Johnson is többször eltűnt a mezőny sűrűjében, de amíg a tavalyi versenyen diadalmaskodó pilótának sikerült megmentenie 3. helyét, Johnsonnak nem sikerült a nagy dobbantás, és csak az ötödik helyen ért célba. Az első három helyet a végig a középmezőnyben autózó, de a futam hajrájára belelendülő címvédő, Kevin Harvick egészítette ki második pozíciójával.

Joey Logano első Daytona 500-as győzelme a kilencedik volt Sprint Cup-os karrierje során, és csapatát, a Team Penskét második alkalommal sikerült győzelemre vezetnie a „Nagy Amerikai Verseny” történetében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: