DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Busch-balszerencse: Kyle balesete Daytonában

Rövid idő alatt mindkét Busch-fivér eltűnt a NASCAR mezőnyéből, legalábbis átmenetileg: Kurt határozatlan idejű eltiltásának biztossá válását követően Kyle szombat este lábát törte Daytonában.

Egyik Busch-fivér sem lesz ott a magyar idő szerint vasárnap éjszaka rendezett Daytona 500-on, miután az Xfinity Series szombat esti versenyének utolsó szakaszában történt, Erik Jones hibáját követő tömegbalesetben az ifjabbik, Kyle megsérült.

A 29 éves versenyző Toyotája a pálya belső oldalán csapódott falnak, és azonnal látszódott, hogy nincs minden rendben, hiszen nem tudott egyedül kiszállni autójából, és hordágyra kellett tenni. Busch jobb lábát órákon belül megműtötték, s az is kiderült, hogy bal lábában is elszenvedett egy apróbb törést.

A Truck Series kétszeres bajnoka, Matt Crafton helyettesíti majd a sérült versenyzőt, aki néhány órával azt követően szenvedett balesetet, hogy testvére, Kurt Busch elvesztette a fellebbezést a NASCAR azon határozata ellen, mely határozatlan időre felfüggesztette versenyzői engedélyét.

„Kurt Busch mostanra kimerítette a NASCAR szabálykönyve szerint járó fellebbezési lehetőségeit, így a határozatlan idejű felfüggesztés érvényben marad. További intézkedésig nem versenyezhet, és nem vehet részt semmilyen, a NASCAR-hoz köthető tevékenységben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: