DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Ex-partnere bántalmazása miatt nem versenyezhet

Kurt Buschról, a Nascar egyik legeredményesebb versenyzőjéről van szó, akit volt élettársa, Patricia Driscoll jelentett fel házon belüli erőszakért. A bíróság azóta távolságtartási végzést adott ki Busch ellen, akitől a Nascar szervezői megvonták versenyengedélyét.

Az amerikai pilóta így alighanem nem állhat rajthoz a legendás Daytona 500-as versenyen, hiszen a Nascar szervezőinek döntését a pilóta csapata, a Stewart-Haas is elfogadta, sőt, ők is felfüggesztett büntetéssel sújtották Buscht.

Közben jogi képviselője, Rusty Hardin védence nevében továbbra is tagad mindennemű vádat, sőt, egyenesen úgy fogalmaz, ami történt, az az igazság kigúnyolása és paródiája, és reméli, hogy a bíróság engedélyezni fogja az ügy újratárgyalását, és új tanúk beidézését, akik bizonyítani tudják, hogy a nő hamisan tanúskodott az ügyben.

 



A Nascar alelnöke, Steve O'Donnell a következő hivatalos indoklást adta Kurt Busch versenyzői licenszének felfüggesztéséről: „Amint azt már tavaly is jeleztük, a Nascar tisztában van Kurt Busch és a házon belüli erőszak ügyének komoly természetével és súlyosságával. A rendelkezésünkre álló részletek alapján, beleértve a bíróság határozatát is, ma úgy döntöttünk, határozatlan időre felfüggesztjük Kurt Buscht a versenyzés alól. A Nascar nagyon világossá tette minden résztvevője számára, hogy az erőszaknak semmilyen formáját nem hajlandó tolerálni” – tette nyilvánvalóvá az üzenetet O’Donnell. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: