DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Túraautó

Exkluzív: Kiss Norbival robbant a Mercedes a DTM-ben

Nagy dobásra készül a Mercedes DTM-es különítménye a Hungaroringen – tudta meg a formula.hu a Német Nagydíj helyszínén, Hockenheimben. Tűzközeli forrásaink olyan információkkal szolgáltak, amelyekből arra lehet következtetni, hogy a Truck Race fenegyereke, Kiss Norbi egy DTM-es Mercedes volánja mögé ülhet a bajnokság szeptemberi, mogyoródi fordulóján.

Amikor a kétszeres Európa-bajnok az idei évre átigazolt magyar csapatától a Tankpool24 istállóhoz, olyan pletykákat lehetett hallani, hogy a meglepő lépés hátterében a Mercedes közelsége állt. Most úgy tűnik, hogy ez – részben – kifizetődhet, informátoraink szerint ugyanis a csillagos márkának tervei vannak a magyar kamionpilótával, mégpedig DTM-fronton.

Csodák nincsenek, így semmiképp nem arra kell készülni, hogy váratlanul bedobják a mély vízbe a német elitszéria magyarországi futamán, arra viszont nagyobb összegben merünk fogadni, hogy Norbit láthatják majd a helyszíni nézők DTM-es Mercedes volánja mögött. „A terv kidolgozás alatt áll, de ha megvalósul, annak a magyar szurkolók nagyon fognak örülni” – mondta tűzközeli informátorunk.

kissnorbi_2016



Tudjuk jól, hogy a DTM nem a vendégpilóták sorozata: nincs VIP-autó, mint egynémely másik szériában és talán nincs egyetlen másik autós bajnokság sem a világon a DTM-en kívül, ahol nem létezik a „befizetett pilóta” fogalma. Ez behatárolja a lehetőségeket, hogy mire lehet számítani, a formula.hu-nak pedig már tippje is van: ha az adott ország egyik kedvenc pilótája néhány demonstrációs kört futhat a csillagosok egyik „éles” fenevadjával, az mindig komoly felhajtást eredményez, ami nemcsak a márka, hanem az egész bajnokság számára hatékony promóciós eszköz tud lenni.

Ha pedig az a bizonyos pilóta még kedvező benyomást is tud tenni az illetékesekre…. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, inkább várjuk a szeptembert és bízzunk abban, hogy rövidesen megcsörren Kiss Norbi telefonja

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: