DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Túraautó

Kettős pontszerzéssel kezdett a B3 Racing Bahreinben

Az biztos, hogy egy percig nem adtuk fel és a legnagyobb küzdelemért járó trófeát mi kapnánk meg. Nem csak a két pilóta, hanem az egész csapat küzdött egész nap. Este Tassi Attila kocsijáért ma pedig, hogy holnapra újra rendbe legyenek az autók.

IMG_3093 copy



A rajttól a célegyenes utolsó centiméteréig tartott a harc. Dušan 6. Mat’o pedig a 8. helyen zárta az első futamot. Értékes pontokat szereztünk.

Az idei autó teljesen más rajtprocedúrát kíván, ezen van is még mit gyakorolni, mert mindkét pilóta nehézkesen indult és így azonnal vesztettek a kezdő pozícióból. Majd akció, akció után követte egymást.

Comini hibájának Vernay és Dušan volt az áldozata. Vernay kiesett, Dušan autója is sérült. Mat’o Homola mindenközben folyamatos harcban volt, végül Davit Kajaia autóját a célegyenesben alig pár századdal hagyta le, így nyolcadikként zárta a versenyt. Dušan Borković pedig mindösszesen 17 ezreddel lemaradva végül a 6. helyet szerezte meg Aku Pellinen mögött. Pepe Oriola vitte haza a szezon első trófeáját.

Holnap fordított rajtráccsal indul a második futam, így a ma P2-ből induló Dušan Borković a 9. Mat’o Homola pedig a 4. rajtkockáról kezd. Az első verseny alapján még több izgalomra számíthatunk otthoni idő szerint 13:30-tól.

Tassi Attila a szabadedzésen sérült autója miatt kihagyja a hétvégi futamokat. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: