DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

GT3-as autók ellen küzd a 15 éves magyar lány

Hatalmas kihívásokkal kell szembenéznie a mindössze 15 éves autóversenyzőnek, aki a bajnokság legfiatalabb pilótájaként folytatja pályafutását a FIA Central European Zone Trophy versenysorozatban, ahol GT3-as versenyautókkal rendelkező, nemzetközi pilótákkal kell felvennie a küzdelmet.

Vivien újult erővel vág neki az idei szezonnak, ahol alaposan próbára fogja tenni tehetségét a nagyobb teljesítménnyel és egyúttal magasabb lóerővel bíró versenytársakkal szemben. Ellenfelei közt nem kisebb járművek lesznek, mint a Lamborghini GT3, BMW GT3, Renault R.S. 01, Mercedes SLS GT3, Ferrari 458 GT3, a Porsche GT3, valamint a Lotus is képviselteti magát.

Keszthelyi Vivien a Közép-Európai Zóna Túraautó Bajnokság legmagasabb kategóriájában száguld tovább



A magyar tehetség a 2016-os évtől szándékosan nagyobb lóerőhátrányt jelentő versenysorozatban indul, hogy már most az elkövetkező, magasabb fokozattal bíró évekre készítse fel az őt körülvevő szakmai csapatot, akik így fokozatosan, a versenyzővel együtt tudnak felkészülni az egyre nagyobb kihívásokat jelentő futamokra. A fiatal pilótának azonban minden oka megvan a megtisztelő helyezések kivívására, hiszen eddigi futamai során rendszerint kiemelkedett a mezőnyből. Amennyiben a versenyszéria alatt a tőle megszokott nem mindennapi tempót diktálja, csapata szerint a középmezőnyben végezhet és összetettben a 8-9. helyet is megszerezheti a bajnokság végére.

A tudatosság jegyében választott versenysorozat különlegessége, hogy 3 versenyhétvége alatt két sprintés egy endurance futamot is szerveznek, amit Vivien nemzetközi túraautós felkészülésében jó eséllyel kamatoztatni tud. Ráadásul az endurance különösen kedvez a pilótának, ami hosszából fakadóan nagyfokú koncentrációt, megfelelő fizikai felkészülést és nem utolsósorban kiváló állóképességet igényel a rajthoz állóktól. 

Keszthelyi Vivien életkorához mérten a legkomolyabb kategóriában áll rajthoz, amit nem csak tehetsége, hanem több hónapos előkészítési folyamatok és ezt követő sikeres tárgyalások tettek lehetővé. Mindezekből tisztán látszik, hogy egy csupán 15 éves gyorsasági autóversenyzőnek Európában nincs annál nagyobb lehetősége, mint hogy 1600 köbcenti és 200 lóerő feletti túraautókategóriában indulhasson.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: