DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

Toto Wolff sajnálja az Audi kitiltott főnökét

A Mercedes úgy érzi, hogy a Német Motorsport Szövetség túl kemény büntetést rótt ki riválisukra, az Audira a spielbergi botrány után. Wolff azt szeretné, ha a bajnokság a pályán dőlne el.

Szerdán, néhány nappal a DTM moszkvai hétvégéjének kezdete előtt tették közzé a spielbergi „kilökésbotrány” vizsgálatával kapcsolatos ítéleteket, amelynek értelmében több fronton is komoly büntetésben részesült a vétkesnek talált Audi. Az ingolstadti márka idei fő riválisa, a Mercedes is kommentálta a hírt a sportigazgató, Toto Wolff által.

„Tudomásul vettük az ítélethozók döntését. Sajnos ettől még a mi versenyzőink pontok nélkül maradnak a spielbergi második versenyen. Együtt érzek Pascallal [Wehrlein] és Roberttel [Wickens], mert az ott elvesztett pontok talán még fontos szerepet kapnak majd a bajnoki címért folyó harcban” - mondta Wolff, aki túlzásnak érzi, hogy a helytelen utasítás miatt a szezon hátralévő részére kitiltották a bokszutcából az Audi főnökét, Wolfgang Ullrichot.

marquardt-wolff-ullrich



„A Dr. Ullrichot érintő döntés határozottan kemény. Eddig az esetig tisztességes emberként ismertük őt, aki sokat tett a sorozatért. Viszont a történtek ellenére sincsenek nézeteltérések köztünk és Dr. Ullrich között, így továbbra is konstruktívan folytatjuk a közös munkát.”

Az Audi pontbüntetést is kapott a gyártók tabelláján, hiszen az ominózus versenyen szerzett mind a 62 egységüktől megfosztották őket. A Mercedes ugyan jól járt ezzel, de Wolff ebben sem talál semmi örömtelit.

„A gyártók bajnokságában törölték az Audi pontjait, ennek köszönhetően pedig immár mi vezetjük a tabellát. Ez azonban nem ad számunkra okot az elégedettségre, ugyanis nem ilyen módon akarjuk, hogy eldőljön a küzdelem egy sportban” - nyilatkozta az osztrák vezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: