DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Túraautó

Ficza az élen zárt, majd rosszul lett

Eseménydús napja volt Ficza Ferencnek a TCR történetének első versenyhétvégéjén, hiszen a második szabadedzés megnyerése után rosszul lett a hatalmas hőségtől. Holnap jön az első futam!

Remek formában kezdte a Zengő Motorsport versenyzője, Ficza Ferenc a TCR széria történetének első hétvégéjét, hiszen az első szabadedzésen elért 7. helye után a második gyakorlást már az élen zárta Sepangban, a Malajziai Nagydíj helyszínén.

Jó formában vannak a Seatok egyelőre, hiszen az első hat helyen Ficza márkatársai végeztek, majd következett három Honda. A második helyet hattizedes hátránnyal Jordi Gene szerezte meg, míg a WTCC-s múlttal rendelkező ismertebb versenyzők közül Michel Nykjaer az 5., az egyaránt hondás Gianni Morbidelli és Rene Münnich a 7. és 9., míg Pepe Oriola a 10. helyen zárt.

ficza_tcr



A hőség viszont nem volt jó hatással a magyar versenyzőre, aki rosszul lett a szabadedzést követően: „Nagyon elégedett voltam a második gyakorláson nyújtott teljesítményemmel, bár eléggé gyötört a nagy meleg. Teljesen kiszáradtam, és végül kihánytam mindent, amit ma ettem” – mondta Ficza, akihez hasonlóan a születésnapját a héten ünneplő orosz Afanaszjev is arról számolt be a TouringCarTimesnak, hogy nehezen viselte a 40 fok körüli maláj hőséget.

A hétvége további programja:

Szombat (március 28.)

05:30 - 06:00 – Időmérő edzés

08:30 – 1. futam

Vasárnap (március 29.) *

06:35 – 2. futam

* A vasárnapi időpont már az új, nyári időszámítás szerint értendő. Az órákat hajnali 2-kor kell egy órával előbbre állítani.

A versenyhétvégéről a Sport2 hétfőn 19:30 és 20:30 közt közöl összefoglalót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: