DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali (TR)

Osváth Péter - Farnadi Ágnes - Nissan Navara Pick-Up

„Tanulmányi kiránduláson” volt csapatunk október utolsó hétvégéjén. A terepraliban ismert pilóta, Lónyai Pál invitálására kiruccantunk megtapasztalni, milyen az élet a rally szakágon kívül.

Clip_2



Bár Ági a nyáron már bevetésre került a terepralliban, most úgy gondoltuk együtt is megpróbáljuk, mit tudunk összehozni összeszokott rallipárosként egy, a számunkra szinte teljesen ismeretlen sportban.

Az LP Racing csapatának köszönhetően egy Nissan Navara Pick-Up típusú versenyautóval állhatunk rajthoz az etyeki központtal megrendezett EURO TOOL Kupán. A mezőny összesen öt szelektívet teljesített, két különböző pályán. Az első szakaszt sajnos hangosítás nélkül kellett megoldanunk, ami a rally-ban is nehéz, de itt, ahol a pályát előre nem ismerjük, különösen embert próbáló mind pilótának és navigátorának. Két utolérésünk is volt ugyan, de nagyon fair play ellenfeleink voltak, akik a lehető leghamarabb igyekeztek minket elengedni. Utólag is köszönjük sportszerűségüket! A második szakasztól kezdődően azonban megoldódott a hangosítással kapcsolatos gondunk is, így felhőtlenül tudtuk élvezni a ’sárdagasztás” élményét. Sikerült egyre jobb időket autóznunk, igaz volt, hogy egy magasles „állta utunkat”, de nagyobb kalandoktól eltekintve sikerült a célbaérés.

Az abszolút értékelés 3. helyén fejeztük be a versenyt; kategóriánkban pedig a 2. helyen. Sajnálatunkra nem sok induló volt, szerettük volna, ha több kiváló versenyző között mérhetjük fel magunkat, de ennek ellenére is nagyon élvezetes futamot tudhatunk a hátunk mögött.

Köszönjük az LP Racing egész csapatának a helytállást! Lónyai Pálnak és Garamvölgyi Zoltánnak pedig azt, hogy rábeszéltek minket erre a nem mindennapi élményre. Nem utolsó sorban pedig szeretnénk kifejezni köszönetünk a tereprally kis mezőnyének, akik nagyon barátságos hangulatban fogadtak minket, „idegeneket”!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: