DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

A Formula-E beszáll az e-sport-üzletbe

Napjaink legmodernebb autósport-szériája új területre teszi rá a kezét: a virtuális versenyzés terén elért sikereknek köszönhetően külön e-sport eseményt akarnak rendezni Las Vegasban, sőt, az későbbi versenyeken szerzett pontok a bajnokságba is beszámíthatnak majd.

A Formula-E az elmúlt néhány versenyhétvégén összeeresztett két pilótát, és egy szerencsés játékost, hogy az aktuális pályán, szimulátoros futam keretében összemérjék egymással erejüket, mely küzdelmeket élőben is figyelemmel lehet/lehetett követni a széria hivatalos YouTube-oldalán. Nos, a bajnokság első embere, az innovatív ötleteiről híres Alejandro Agag tovább szeretne menni: a január 5. és 8. közötti, Las Vegas-i Consumer Electronics Show keretében külön eseményt szeretne szentelni a virtuális versenyzésnek, emellett a naptár üres hétvégéin további összecsapásokat szervezne.

Az első versenyt Agag a pénzdíjazás mellett afféle főpróbának szánná, hiszen a jövőbeli események valós pontokért zajlanának, melyek beleszámítanak majd a Formula-E „igazi” bajnokságába. „Attól függően, hogy sikerül majd, el tudom képzelni, hogy a virtuális versenyekért pontok járnak majd a jövőben, de még nem most” - mondta Agag a Reutersnek. „Úgy véljük, hogy az e-sportok óriási lehetőséget rejtenek magukban, és mi akarunk lenni az elsők, akik elmerülnek benne. Ez lesz az első virtuális verseny, 20 pilótával az előtérben, komoly pénzösszegért.”

Az Autosport információi szerint az egész Formula-E mezőny részt vehet majd a premieren, a hozzájuk csatlakozó öt civil játékos nevét pedig az év későbbi részében hozzák majd nyilvánosságra. Az viszont, hogy melyik pályán mérhetik össze tudásukat, csak a verseny reggelén derül majd ki számukra. „Olyan lesz, mint az igazi Formula-E” - képzelte el a jövőt Agag. „Először megérkezel egy városba versenyezni, ahol soha nem gyakoroltál még előtte. A gamerek általában jobb játékosok, mint a pilóták, másfelől, a pilóták jobban rá tudnak érezni egy pályára. Nagyon érdekes küzdelem lesz.”

A bajnokságot egy ponttal vezető Lucas di Grassi üdvözli a széria e-sportok felé történő nyitását. „Szerintem nagyszerű, mert az autóversenyzés egyre inkább a virtuális és valós világ közötti kapcsolatról szól. Számtalan olyan ember versenyez online, akiknek az anyagiak miatt nem volt esélyük kipróbálni egy igazi versenyautót. Igazán különleges lehetőség egy rajongó számára, hogy valós pilóták ellen méresse meg magát” - tette hozzá a brazil.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: