DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
Retro

F1-Archív: Megvan Schumacher helyettese

Horner bánja, hogy nem beszélt Webberrel, Coulthard viszont nem akar Schumacherrel, 1998 telére pedig nagy mozgás várható az F1 és IndyCar közt: Frentzen Rahalnál, Vasser a BAR-nál?

2011: Karun Chandhok nyilvános kritikával illette a Force India csapatfőnökét, Vijay Mallyát, aki nemrég úgy nyilatkozott, hogy nem érti, miért akar Chandhok és Narain Karthikeyan a mezőny végi istállóknál szerepelni.

chandhok_karthikeyan



2010: Christian Horner elmondása szerint megbánta, hogy nem beszélt Mark Webberrel Silverstone-ban, még mielőtt leszerelték volna az új fejlesztésű első szárnyat az autójáról, hogy átadják azt Vettelnek.

2009: Jaime Alguersuari lesz a Formula-1 történetének legfiatalabb versenyzője, legalábbis az Autosport értesülései szerint. A brit lap úgy tudja, hogy két napon belül bejelentik, hogy az ifjú spanyol váltja Bourdais-t a Toro Rossónál.

2007: A Honda tesztversenyzője, Christian Klien elmondása szerint szívesen versenyezne a szezon hátralévő részében a Spyker istállónál, miután a héten Spában tesztelte is a holland licensszel versenyző silverstone-i istálló autóját.

2005: Az Autosport-Atlas beszámolója szerint a michelines istállókat felmenthetik a büntetés alól, melyet azért kaptak, mert nem álltak rajthoz az indianapolisi USA Nagydíjon.

2004: A 41 esztendős, Magyarországon élő és versenyző Chanoch Nissany lesz az első izraeli pilóta, aki Formula-1-es autót vezethet. A tavaly magyar bajnok holnap délután, Silverstone-ban próbálhatja ki a Jordant.

nissany_jordan

2000: David Coulthard közölte, hogy nem áll szándékában elbeszélgetni Michael Schumacherrel a másfél évvel ezelőtti franciaországi párharcukról, mely a skót véleménye szerint keményebbre sikeredett a szükségesnél.

1999: A Ferrari hivatalosan is bejelentette, hogy Mika Salo helyettesíti majd a kettős lábtörést szenvedő Michael Schumachert. A jelenleg Monzában tesztelő finn megbízatása addig tart, míg a német vissza nem térhet a versenypályára. A német egyébként ma hagyhatta el a kórházat, annyit bizonyos, hogy több hónapot kell kihagynia. A balesetnél intézkedő Sid Watkins professzor egyébként elárulta, hogy a német teljes mértékben tudatánál volt az incidens utáni pillanatokban, s két kérése volt: hívják fel a feleségét, hogy jól van, és szóljanak Jean Todtnak, hogy a fékek hibásodtak meg, így csapattársa veszélyben lehet.

1999_schumacher_crash

1998: Sajtóértesülések szerint immár ténykérdés, hogy Alex Zanardi a következő szezonra aláírt a Williams csapatához, ahol Jacques Villeneuve helyére ül majd, aki 15 millió dollárért az újonc BAR istállóhoz csatlakozik. Villeneuve a hírek szerint Zanardi jelenlegi csapattársát, Jimmy Vassert szeretné csapattársának, míg a kanadai jelenlegi F1-es partnere, Heinz-Harald Frentzen a visszavonuló Bobby Rahal utódja lehet.

1997: Michael Schumacher és Mika Hakkinen kiesése után Jacques Villeneuve szerencsés győzelmet aratott a Brit Nagydíjon a két Benetton, Jean Alesi és Alex Wurz előtt – utóbbi mindössze karrierje harmadik versenyén vett részt. A hazai közönség külön örömet okozott, hogy a télen az Arrowshoz igazoló Damon Hill végre megszerezte idei első pontját.

 

1996: Karrierje 17. pole-ját szerezte hazai versenyének időmérő edzésén a világbajnoki éllovas Damon Hill, mögötte csapattársa, Villeneuve és a ferraris Michael Schumacher végzett.

2010-07

A magazin 2010. júliusi címlapja - az aktuális AFM ajánlója és előfizetési információk itt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: