DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Ralikrossz

Szabó és Kárai az év ralikrosszversenyzői

Az új szakágban töltött első szezonja végén az MNASZ a 2015-ös év legjobb ralikrosszosának választotta Szabó Krisztiánt. A megosztott díjat Kárai Tamással együtt vehette át.

A megtisztelő címet és a vele járó serleget a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) off-road szakágának Zalakarosban tartott év végi díjátadóján osztották ki. A szakághoz tartozik a ralikrossz és autókrossz, a gálaesten megkapták trófeájukat az országos bajnokságok dobogós helyezettjei, valamint megnevezték a szezon legjobbjait. A megtisztelő év ralikrosszversenyzője címet Szabó Krisztián és Kárai Tamás kapta megosztva.

Az egészen tavalyi évig autókrosszban jeleskedő, három Eb-címet szerző Szabó Krisztián idén váltott a ralikrossz-világbajnoksággal együtt futó Európa-bajnokságra, és rögtön az első évben a legjobb magyar ralikrosszosnak ítélték – ez mutatja, mennyire gyorsan sikerült beilleszkednie az új sportágba.



„Az off-road szakág engem választott meg az év ralikrosszversenyzőjének az Európa-bajnokságon elért eredményeim miatt. Nagyon örülök az elismerésnek” – beszélt a vitrinbe kerülő új díjról a 23 éves ralikrosszos. „Voltam már korábban az év autókrossz-versenyzője, 2013-ban pedig megkaptam az MNASZ-től az év autóversenyzője díjat, minden szakágat figyelembe véve. Ebben a kitüntetésben viszont most részesültem első alkalommal.”

2015-ben Szabó Krisztián az Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájának mind a hét versenyén rajthoz állt a Volland Racing Skoda Fabiájával, Portugáliában pedig győzelmet szerzett, amely az első magyar diadal a kontinentális bajnokságban. Egyet leszámítva az összes helyszínen döntőbe, azaz a legjobb hat közé jutott, az idényt pedig harmadik pozícióban zárta. Emellett kamionnal is versenyzett az Egyesült Államokban futó ChampTruck szériában, ahol szintén harmadik lett az összetettben. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: