DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Hadik messze a mezőny fölé nőtt Miskolcon

Eger után Miskolcon sem lehetett legyőzni Hadik Andrást, sőt, ezúttal hatalmas fölénnyel aratott győzelmet a hazai pályán versenyző borsodi pilóta - Turánék és Velenczeiék fértek még be a legjobb háromba.

Az érdemi dolgok már szombaton eldőltek a Miskolc Ralin és vasárnap sem történtek váratlan fordulatok, így a versenyt végig egyértelműen uraló Hadik András és Bacigál Igor idei második abszolút győzelmét ünnepelhette - végül ötven másodperccel előzte meg a fordos páros a Turán-Bagaméri kettőst, ráadásul a power stage első helyéért járó plusz pontokat is begyűjtötte. Hadik így már két futam után meglépett a riválisai elől, magabiztosan várhatja a folytatást, igaz, Turánék második helye sem forgott veszélyben, tetemes előnnyel ért be a többiek előtt.

A dobogó alsó fokát végül Velenczei Ádám és Szedő Csaba húzta be, ezzel kiemelkedő eredményt ért el a Hyundaijal, az első ötbe pedig még a Bodolai-Popovics és az ifj.Kiss-Kissné páros fért be - a power stage első öt helyén is majdnem ez az ötös osztozott annyi változással, hogy Velenczeiék helyett Rongitsék egészítették ki a többi négy duót.

A 3-as kategóriát domináló Szauerék technikai hiba miatt feladták a futamot, így itt Tóth Tibor lett az első, az ORC mezőnyét az abszolút hetedik helyet megszerző Gyarmati Ariel nyerte meg, míg a 6-os kategória és a Peugeot 208 Kupa küzdelmeit Egerhez hasonlóan ismét Jánosa Ákos húzta be - ő is kiváló helyzetben készülhet a szezon további részére.

A Miskolc Rali végeredménye: 

1. Hadik/Bacigál Ford Fiesta R5 
2. Turán/Bagaméri Ford Fiesta R5 +50,3
3. Velenczei/Szedő Hyundai i20 R5 +1:45,2
4. Bodolai/Popovics Ford Fiesta R5 +2:11,4
5. Ifj. Kiss/Kissné Ford Fiesta R5 +2:35,0

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: