DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Rali

Melichárek és ifj. Tóth ünnepelhetett Kassán

Ifj. Tóth János és Szőke Tamás idén először tudott nyerni, Kazár Miklós az utolsó gyorsaságin vesztette el az esélyét erre - abszolútban a szlovák Melichárek bizonyult a leggyorsabbnak.

Eseménydúsan indult a vasárnapi nap a Kassa Ralin, hiszen a szombaton magabiztos előnyt kiépítő Pavel Valousek azonnal leadta a menetlevelét, a magyar mezőnyben elsőként forduló Kazár-Ferencz kettős pedig rögtön elveszítette első helyét. Innentől hatalmas adok-kapok alakult ki a két bajnok, Kazár és ifj. Tóth között, az utolsó szakasznak a peugeot-s páros vághatott neki öt másodperces előnnyel, ez pedig végül elégnek bizonyult - mindketten defektet kaptak, így végül Kazárék még a második helyet is elveszítették. 

janika-eger-2016



A két R5-ös közé a szombaton technikai hibával bajlódó, ám vasárnap nagyszerűen autózó Vincze-Kuti kettős ékelődött be - a fiatal mitsubishis hatalmasat ment az utolsó szakaszon és kis híján ifj. Tóth-ékat is sikerült utolérnie. Az abszolút első hely azonban Szlovákiában maradt: a Ford Fiesta WRC erőfölényét kihasználva a Melichárek-Tománek duó átugrotta a magyar mezőnyt, az utolsó pályán pedig tekintélyesre növelte előnyét.

A már biztosan bajnok Herczig Norbert nem indult ezen a versenyen, az élmezőnyből pedig Balogh János, Spitzmüller Csaba és Hadik András is kiesett, így a célbaérők számára különösen értékes lehet az itt megszerzett helyezés.

A Kassa Rali végeredménye:

1.

Melicharek - Tománek

Ford Fiesta RS WRC

1:20:45,6

2.

Ifj. Tóth - Szőke

Peugeot 208 T16 R5

+39

3.

Vincze - Kuti

Mitsubishi Lancer Evo IX R4

+41,9

4.

Kazár - Ferencz

Ford Fiesta R5

+53,3

5.

Velenczei - Farnadi

Mitsubishi Lancer Evo IX R4

+1:10,0

6.

Majercak - Vejackova

Ford Fiesta R5

+1:30,1

7.

Cvrcek - Novák

Skoda Fabia R5

+2:01,6

8.

Trencsényi - Verba

Ford Fiesta R5

+2:03,1

9.

Kukucka - Vejacka

Skoda Fabia R5

+2:05,1

10.

Ifj. Kiss - Kissné

Ford Fiesta R5

+3:10,2

MOL Racing Fuel RST logo_800 px

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: