DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Rali

Ifj. Pethőék kihozták a maximumot Egerben

Az Eger Ralin a navigátor hiánnyal küszködő ifj Pethő Istvánnak, Papp Arnold “Arnie” diktálta az itinert. Hogy hogyan fér meg két dudás egy csárdában, – vagyis egy kocsiban -, arról a srácokat kérdeztük a verseny végén.

Sikeresen befejeztétek az Eger Rali, új navigátorral álltál a rajthoz, milyen célokkal érkeztettek az év első versenyére és ezekből mit sikerült megvalósítani?

ifj Pethő: A tavalyi navigátoron nem ért most rá, ezért Arnie-t kértem meg, hogy üljön be mellém az anyós ülésre és diktálja nekem az itinert. Annak ellenére, hogy Arnie versenyző, szívesen elvállalta ezt a feladatot. Sajnos a verseny előtt nagyon keveset tudtunk a csapattal együtt aludni, ami meg is látszott a nap eleji teljesítményünkön. Viszont az autó kész lett, a gépátvételen megfelelt az új követelményeknek. Tesztelni sajnos nem volt időnk, éppen csak annyit tudtunk menni, hogy az autó “összerázódjon”, a körülményekhez képest a maximumot ki tudtuk hozni, ebből a versenyből. 

12924515_1090351321036682_5147032317923197446_n



Mi volt a legnehezebb ebbe a versenybe?

ifj Pethő: Ez egy teljesen új környezet, hiszen eddig a MARB bajnokságban indultunk. Nagyon tetszett nekünk, a felhordásokkal nem vagyok kibékülve, de Arnold segített ebben is, hogy ne vegyem el, csak nyomjam a gázt. Legközelebb már biztosabban fogunk beállni a rajtba. 

Mennyire tetszett neked ez a Rally2-es sztori, több gyorsasági, több verseny kilométer?

ifj Pethő: Nagyon más, a MARB versenyeken ilyen korán nem végeztünk és ennyi verseny kilométert sem mentünk. Szerintem jövünk még! :-)

Arnie összeültetek itt Tyutyuval az Eger ralin, hogyan alakult ez a dolog, illetve hogy érezted magad a jobb 1-ben?

Papp Arnie: Istvánnak és nekem van egy közös barátunk, aki mondta, hogy Tyutyu egy kicsit megszorult az Eger rali előtt, hogy két héttel a verseny előtt még nincs navigátora. Próbáltam hozzátenni a sikeréhez és végül is, komolyabb gond nélkül túl vagyunk az első közös versenyünkön. Kategória 5. helyezést értünk el, elégedettek vagyunk, ez volt a kitűzött cél. Az autó jó, bár még van mit rajta fejleszteni, de nekünk is gyorsulni kell még. Azt még nem tudom meddig ülök István mellette, de Miskolcon még biztosan. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: