DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Rali

A Szilveszter Rali minden méterét élvezték

A Kiss Roland, Haraszti Zsolt páros igen sikeres évet zárt 2015-ben a MARB bajnokságban, a srácok a sikeres év megkoronázásaként a Szilveszter Ralin indultak, amelynek minden méterét élvezték és az elért eredményre sem panaszkodhatnak.

Szia Roland. Kezdjük a beszélgetést a tavalyi, sikeresnek nevezhető évetek összegzésével.

- Egy számunkra sikeres éven vagyunk túl. Sikerült a mi régiónkban megszerezni az abszolút bajnoki címet. És az országos bajnokságban is előkelő helyen végeztünk. Nem nagyon vagyok eredmény centrikus, ha jól érezzük magunkat az autóban az már jó, de ezzel párhuzamosan jön az eredmény is. A bakonyai futam után gondolkoztam el komolyabban, hogy akár bajnokok is lehetünk, és ennek fényében készültünk a továbbiakban, de semmiképpen sem görcsöltünk ezen. Sikerült, nagyon boldogok vagyunk.

1931944_1024501424288339_773995790_n



Teljesen “buliversenynek” szántátok a szilveszter ralit, vagy azért figyeltetek az eredményekre is?

- Nem egészen, úgy vágtunk neki, hogy van majdnem 100 Lada, jó lenne az első tízben végezni. aztán amikor sikerült az első háromban autózni, akkor az volt a cél, hogy ne csúszunk vissza. Végül a ladások között a másodikok lettünk, a kategóriánkban pedig harmadikok.

Most akkor halljuk tőled a versenyetek hét gyorsaságijának a történéseit.

- Minden méterét élveztük. Egy kicsit bosszúsak voltunk, hogy az első gyorsaságit mindjárt lefelezték, nem értettünk egyet a döntéssel, de elfogadtuk. Ettől függetlenül, minden nagyon jó volt. Semmi extra dolog nem történt, kétszer kellett előzni a verseny folyamán, de mind a kétszer figyeltek ránk, nem tartottak föl. Autóztuk a saját tempónkat.

Ebben a népes mezőnyben Ti lettetek a második legjobb Ladás páros!!! Ezt az eredményt azért nem kell szégyellni… :-)

- Igen örülünk neki nagyon. Biztos szerencse is kellett, hogy nem tartott föl senki, nem kellett folyamatosan előzgetni. De azért büszkék vagyunk a teljesítményre.

Rengeteg nevező, rengeteg néző. Jó szájízzel távoztatok a “ringről”?

- Az első gyors lefelezése után kicsit kérdőjeles volt mi lesz másnap. Összegezve igen, bár azért a 280-an autó szerintem már sok.

Nehéz lesz felülmúlni a tavalyi évet, vagy rátesztek még egy lapáttal?

- Soha rosszabb évünk ne legyen… :-) Köszönet a Csapatnak, a Támogatóknak, és a Családnak, az egész éves munkát, támogatást kitartást. Találkozunk 2016-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: