DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Gecs Máté kölcsönnavigátorral Cereden

A LiveWire Rally Team BMW E36 Coupe-t hajtó versenyzője, Gecs Máté először vág neki pilótaként a legendás Ceredi kanyaroknak csapattársával a jó eredmény reményében.

De, hogy ki is a tapasztalt csapattárs és mi az elvárás a versenyen, arról a mókamester Mátét kérdeztem:

Gecs_Cered_beh(2)



Hányadik alkalommal veszel részt a Cered Rallyn?

Navigátorként már versenyeztem a híres Ceredi pályán, még a Rally Túra Bajnokság keretein belül. Akkor a Zagyvaróna-Cered gyorsaságit abszolváltuk.

Mi a véleményed a Cered-Zagyvaróna közti pályáról?

A jobb oldalról is egy igazi rallypálya. Navigátorként is óriási kihívás volt teljesíteni a szakaszt, pilótaként pedig még nagyobb lesz. Jobb gyorsasági szakaszt nem is kívánhatna magának egy versenyző. Technikás, változatos, hosszú és bonyolult kanyarkombinációkkal.

Melyik irányt kedveled jobban?

Versenytempóban ugye eddig csak egy irány van meg, de visszafelé is hasonló élmény lesz. Igazából örülök annak, hogy mindkét irányból lesz rajtoltatás, kíváncsian várom, hogy melyik irány fog jobban feküdni nekem.

Ki lesz a navigátorod a hétvégén? És miért?

Mivel egy igazán nehéz és bonyolult pálya vár a hétvégén, ezért egy rutinos és sokat megélt navigátort szerettem volna a versenyre. Csapattársam, Ferjáncz Andris „kölcsönadta” tapasztalt navigátorát, Földi Nikit (mivel Ők nem indulnak ezen a versenyen), vele fogom megtámadni a Ceredi szerpentint.

Történt valami a BMW-vel az Euro Ring óta?

Általános revízión van túl az autó. Új fékbetéteket kapott, és apróbb dolgok lettek rajta tökéletesítve. Illetve a futóművét hangoltuk a Ceredi pályához. Ja, és lemostuk.

Van-e célkitűzés a versenyen?

A 6-os kategóriában és a BMW kupában egy dobogó környéki helyezésnek tudnék örülni, de elsődleges cél, hogy a helyi menőktől minél kevesebbet kapjunk.

Köszönöm a riportot és sok sikert!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: